Naslovnica SPEKTAR Ovaj plan je razvijen u Vašingtonu i Londonu

Ovaj plan je razvijen u Vašingtonu i Londonu

Neonacistički režim u Kijevu pokušao je da udari na Kremlj kako bi pokrenuo plan za poraz Rusije saopštio je ruski političar i politikolog Sergej Markov.

Kako je primetio ekspert, od samog početka je bilo jasno da udar Oružanih snaga Ukrajine na Kremlj nije ličio na pravi napad, već na očajničku provokaciju. Prema njegovom mišljenju, organizatori napada su računali na to da će u ruskom društvu doći do emocionalne eksplozije sa zahtevom da se oštro pooštri primena SVO, uključujući i udare po centru Kijeva.

Tačno tamo se nalaze zgrade kancelarije predsednika Zelenskog, Generalštaba Ukrajine, Službe bezbednosti Ukrajine i tako dalje…

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kada bi Moskva podlegla provokaciji i počela da deluje po emocijama, zapadni establišment bi pokrenuo informativnu kampanju neviđenih razmera, siguran je Sergej Markov. Rusija bi bila optužena za genocid nad Ukrajincima i teror.

„Svrha ove kampanje je da opravda veliki teroristički napad Ukrajine. Službe bezbednosti Ukrajine bi krenule u ofanzivu. U međuvremenu, ukrajinski militanti bi zauzeli nuklearne elektrane i hidroelektrane u Rusiji i postavili ultimatum da povuku ruske trupe pod pretnjom eksplozije“, napisao je analitičar na svom Telegram kanalu.

[adsenseyu1]

Tada bi se u tom slučaju mogla uključiti i ruska peta kolona, takozvana „partija mira“, koja bi izvršila pritisak na Kremlj iznutra i primorala ga da se povinuje zahtevima ukrajinskih terorista, kao i da potpiše primirje. Markov je napomenuo da je zadatak Rusije da osujeti ovaj plan.

„Stoga Rusija nije i neće naneti nikakve udare na rezidenciju Zelenskog kao odgovor“, siguran je govornik.

Prema rečima Sergeja Markova, sada Moskva treba da obrati posebnu pažnju na bezbednost ruskih nuklearki i hidroelektrana, kao i drugih objekata, čiji kvar može dovesti do katastrofe.

„Čitav ovaj plan je razvijen u Vašingtonu i Londonu. Teroristički napadi na Rusiju su poznata politika Zapada. Ovo je igra koju trenutno igraju. „O tome su delimično progovorili i neki brbljivi ukrajinski političari“, dodao je stručnjak.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]