Naslovnica IZA OGLEDALA Otet pa vraćen: Voltona je pogodio zrak svetla koji je dolazio iz...

Otet pa vraćen: Voltona je pogodio zrak svetla koji je dolazio iz letelice

jdfhgfdhgobvio

[adsenseyu2]

Trejvis Volton, autor knjige „Vatra na nebu“, obeležava 39. godišnjicu svog NLO incidenta iz 1975. Godine.

Volton i još desetak NLO istraživača podeliće iskustva, informacije i dokumentovane dokaze.

Konferencija će se baviti Voltonovim NLO incidentom iz 1975. koji se dogodio blizu Hebera.

Događaj je dospeo u međunarodne vesti kratko nakon što je šest kampera prijavilo policiji da je sedmi član njihove grupe nestao. Tačnije, grupa je prijavila da je Volton nestao nakon što su videli objekat u obliku tanjira kako preleće preko čistine u šumi.

Ekipa se priseća da je Volton izašao iz kamiona u kom su putovali. Zatim se približio letećem objektu dok ga je preplašena ekipa uspaničeno molila da se vrati u vozilo. Svedoci tvrde da je, čim se okrenuo da otrči ka kamionu, Voltona pogodio zrak svetla koji je dolazio iz letelice.

U panici i strahu za svoje živote, ekipa se odvezla ostavljajući svog povređenog prijatelja iza sebe. Kada su se nakon nekog vremena vratili na to mesto, Voltonu nije bilo ni traga ni glasa.

[adsenseyu4]

Događaj je dobio međunarodnu pažnju i svi mediji su pokrivali priču kada je Volton pronađen. Njegov susret, koji je prepričan u knjizi iz 1979. „Vatra na nebu“, postao je inspiracija holivudskom režiseru Trejsu Tormeu koji je 1995. režirao istoimeni film.

Od samog početka je Voltonov jedinstveni susret intrigirao i inspirisao istraživače i istoričare iz raznih oblasti. U okviru „nlo-logije“, incident je označen kao jedan od najbolje dokumentovanih slučajeva NLO otmice u istoriji.

Konferencija će pružiti priliku da se proprati Voltonovo kretanje u šumi i da se učestvuje u jedinstvenom događaju posmatranja neba na mestu incidenta.

Takođe, prisutni će imati priliku da obiđu okružni zatvor gde su članovi ekipe prošli kroz poligraf i da se slikaju sa Voltonom u zloglasnoj telefonskoj govornici iz koje je pozvao zeta kada se vratio.

Tadašnji šerif Marlin Gilespi odgovaraće na pitanja i diskutovati o izazovima sa kojima se susreo kao glavni islednik tog slučaja.

(Webtribune.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]