Otet pa vraćen: Voltona je pogodio zrak svetla koji je dolazio iz letelice

jdfhgfdhgobvio

Trejvis Volton, autor knjige „Vatra na nebu“, obeležava 39. godišnjicu svog NLO incidenta iz 1975. Godine.

Volton i još desetak NLO istraživača podeliće iskustva, informacije i dokumentovane dokaze.

Konferencija će se baviti Voltonovim NLO incidentom iz 1975. koji se dogodio blizu Hebera.

Događaj je dospeo u međunarodne vesti kratko nakon što je šest kampera prijavilo policiji da je sedmi član njihove grupe nestao. Tačnije, grupa je prijavila da je Volton nestao nakon što su videli objekat u obliku tanjira kako preleće preko čistine u šumi.

Ekipa se priseća da je Volton izašao iz kamiona u kom su putovali. Zatim se približio letećem objektu dok ga je preplašena ekipa uspaničeno molila da se vrati u vozilo. Svedoci tvrde da je, čim se okrenuo da otrči ka kamionu, Voltona pogodio zrak svetla koji je dolazio iz letelice.

U panici i strahu za svoje živote, ekipa se odvezla ostavljajući svog povređenog prijatelja iza sebe. Kada su se nakon nekog vremena vratili na to mesto, Voltonu nije bilo ni traga ni glasa.

Događaj je dobio međunarodnu pažnju i svi mediji su pokrivali priču kada je Volton pronađen. Njegov susret, koji je prepričan u knjizi iz 1979. „Vatra na nebu“, postao je inspiracija holivudskom režiseru Trejsu Tormeu koji je 1995. režirao istoimeni film.

Od samog početka je Voltonov jedinstveni susret intrigirao i inspirisao istraživače i istoričare iz raznih oblasti. U okviru „nlo-logije“, incident je označen kao jedan od najbolje dokumentovanih slučajeva NLO otmice u istoriji.

Konferencija će pružiti priliku da se proprati Voltonovo kretanje u šumi i da se učestvuje u jedinstvenom događaju posmatranja neba na mestu incidenta.

Takođe, prisutni će imati priliku da obiđu okružni zatvor gde su članovi ekipe prošli kroz poligraf i da se slikaju sa Voltonom u zloglasnoj telefonskoj govornici iz koje je pozvao zeta kada se vratio.

Tadašnji šerif Marlin Gilespi odgovaraće na pitanja i diskutovati o izazovima sa kojima se susreo kao glavni islednik tog slučaja.

(Webtribune.rs)