Orban: Nećemo napustiti EU, ali ne želimo sjedinjene evropske države

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da njegova zemlja neće napustiti EU, ali da će se odupreti pokušajima Brisela da naruši njen suverenitet.

– Posle komunističke birokratije… ne želimo nove diktate ovoga puta iz Brisela – rekao je Orban na Kongresu Fidesa, na kojem je danas ponovo izabran za lidera vladajuće stranke.

Orban je poručio da Mađarska želi da zadrži svoj suverenitet, da ne želi da se nađe u ujedinjenim evropskim državama, umesto u integraciji, te da će odbaciti zapadni liberalizam, preneo je Rojters.

– Nećemo odustati od prava da branimo naše granice, da zaustavimo migrante… Insistiramo na tome da je brak u Mađarskoj između muškarca i žene, otac je muškarac, a majka je žena… i oni treba da ostave našu decu na miru – dodao je Orban.

Orban istakao da se EU mora reformisati i da je cilj Mađarske da se dogode promene, a ne da napusti blok kojem se pridružila 2004. godine.

– Uopšte ne želimo da izađemo iz EU, ne mogu da nas se otarase tako lako – rekao je Orban.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE