Naslovnica ŽIVOT OPROSTITE, ALI MORAMO DA VAM KAŽEMO: Sa ovim ste u kontaktu svaki...

OPROSTITE, ALI MORAMO DA VAM KAŽEMO: Sa ovim ste u kontaktu svaki dan, a izazivaju RAK, DIJABETES, AUTIZAM i još …

kupac- prodavnica- market- korpa

Verovatno ste do sad već razumeli važnost organske hrane, ali opasne hemikalije bi i dalje mogle dospeti u vaš sistem putem pojedinih proizvoda za svakodnevnu upotrebu, za koje niste ni pomislili da morate da brinete.

Ovde je navedeno nekoliko predmeta koje koristite, a koji bi mogli loše uticati na vaše hormone.

[adsenseyu1]

Recepti i Računi

Kako se navodi u nedavno objavljenoj studiji, devet od deset računa i recepta sadrže BPA i BPS. Ove „polno disruptivne“ hemikalije se vezuju za rani pubertet, dijabetes, prevremeno rođenje i poremećaj nedostatka pažnje.

One se mogu pronaći u sjajnom gornjem sloju na računu koji vaša koža upija odmah po kontaktu. Zbog toga Francuska zagovara zabranu korišćenja ovih supstanci na računima na nivou EU. U međuvremenu, vi možete praktikovati da račun ostavite u prodavnici i maksimalno smanjite kontakt sa njima kada su vam potrebni.

Tamponi i ulošci

Tamponi i ulošci sadrže sintetičke estrogene poznate kao ksenoestrogene. Oni se vezuju ne samo za neplodnost, već i probleme sa imunitetom i endometriozom. Tražite sanitarne proizvode koji nisu beljeni i nemaju dodatne slojeve ili razmotrite druge alternative.

[adsenseyu4]

Mirisne sveće i parfemi

Mnoge od tih sveća koje čine da vaš dom miriše prijatno polako ugrožavaju vaše zdravlje. Ftalati se smatraju glavnim „krivcima“ za poteškoće prilikom gubljenja na težini kod ljudi.

Kako se one mogu pronaći i u komercijalnim parfemima, dezodoransima, gelovima za tuširanje i šamponima, poznato je da ove hemikalije prouzrokuju defekte pri rođenju kod dečaka, loš kvalitet jajašca i ranu menopauzu, a takođe se vezuju i za dijabetes i rak dojke. Tražite proizvode koji ne sadrža ftalate i potrudite se da zamenite mirisne sveće kvalitetnim esencijalnim uljima u raspršnjivaču.

Plombe

Čak i plombe koje ne sadrže živu mogu biti opasne zahvaljujući BPA koji se može pronaći u mnogim kompozitnim plombama. Kako se navodi u studiji objavljenoj u žurnalu Pedijatrija 2012. godine, deca koja imaju plombe sa BPA imaju više bihejvioralnih problema od svojih vršnjaka.

Pitajte svog zubara za plombe bez BPA ili se odlučite za porcelan. Zlato je takođe bezbedna opcija za plombu na slabo vidljivom mestu.

[adsenseyu1]

 Flašice za vodu

Pronađeno je da 93 odsto Amerikanaca imaju merljive količine BPA u sistemu, a plastične flašice za vodu su glavni faktor. Ova hemikalija se takođe može pronaći u gornjem sloju konzervi od hrane.

Veruje se da ove supstance koje remete hormone prouzrokuju pad količine spermatozoida, kao i ranije spomenute veze sa karcinomom dojke i gojaznošću. Još gora je činjenica da se ovi ksenoestrogeni nagomilavaju u telu tokom vremena.

Važno je zapamtiti da ostavljanje plastičnih vlašica na suncu ili zagrevanje plastike otpušta ove hemikalije, stoga izbegavajte da zagrevate u mikrotalasnoj hranu sa plastičnom folijom ili u plastičnim posudama. Zamenite plastične flašice za vodu sa onima od nerđajućeg čelika i posude za hranu od keramike ili stakla.

[adsenseyu4]

Voda iz česme i voće i povrće

Glifosat je još jedan ksenoestrogen koji se vezuje za probleme poput gojaznosti i karcinoma dojke uz nekoliko drugih vrsta karcinoma, a izuzetno je čest kod namirnica i vode iz česme zahvaljujući tome što se često koristi kao pesticid. Razmotrite filter sa obrnutom osmozom kako biste uklonili hemikalije iz vode i birajte organske proizvode kada god je to moguće kako biste ograničili izlaganje.

Najbolje što možete da uradite za svoje zdravlje je da izbegavate ove proizvode u potpunosti, međutim, šta raditi povodom trenutnog i prošlog izlaganja?

Postoji nekoliko načina pomoću kojih možete ograničiti uticaje. Laneno seme, na primer, pomaže pri olakšavanju hormonalnih dizbalansa, dok krstašice poput brokolija mogu očistiti vašu jetru od ovog veštačkog estrogena. Balansiranjem mikroflore vaše utrobe probiotikom vam takođe može pomoći da eliminišete toksine brže iz tela.

© 2018 Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]