Naslovnica ŽIVOT Ona je potopila svoja stopala u vodicu za ispiranje usta – kada...

Ona je potopila svoja stopala u vodicu za ispiranje usta – kada čujete razlog odmah ćete učiniti isto!

[adsenseyu2]

hbfsdmh342ihfbsdk

[adsenseyu3]

Treba se brinuti o stopalima jer bez njih ne bismo bili u stanju išta da uradimo. Da biste se brinuli o svojim stopalima nije vam potrebna skupa kozmetika i preparati za lepotu i zdravlje.

To možete postići sa jeftinim sastojcima koje već imate kod kuće. U ovom članku možete pročitati kako da tretirate kurje oči, gljivične infekcije, žuljeve, atletsko stopalo, giht – sve to na prirodan način.

Kao što je navedeno, sve što vam je potrebno najverovatnije već imate u svom domu, a ovde možete videti na koji način to možete i iskoristiti.

  1. Prvenstveno biste trebali da znate da se možete rešiti gljivične infekcije svakodnevnim potapanjem stopala u vodicu za ispiranje usta na pola sata. To je zato što vodice za ispiranje usta sadrže sastojke koje su veoma korisne za tretiranje gljivičnih infekcija (alkohol). Ukoliko imate problem sa gljivičnom infekcijom, definitivno isprobajte ovaj trik i oduševićete se rezultatima.
  2. Potapanje u vodicu za ispiranje usta je takođe trik za rešavanje gljivičnih infekcija u predelu šaka.
  3. Ukoliko, pak, imate problema sa atletskim stopalom, definitivno morate probati metod lečenja sa belim lukom. Stavite mali komad belog luka između nožnih prstiju i držite ga jedan dan.
  4. Da li ste znali da možete koristiti crni luk da biste otklonili kurje oko ? Crni luk je izuzetno koristan prilikom njihovog uklanjanja. Uradite sledeće – prvo odsecite debelu krišku crnog luka i potopite ga u jabukovo sirće i zatim je prislonite na donji deo stopala. Nakon toga obujte čarapu. Koristite ovaj metod sve dok vaše kurje oko ne omekša i lagano odstranite luk.
  5. Za tretiranje i lečenje čukljeva možete korisititi čili sos. Sve što treba da uradite jeste da nanesete čili sos i vazelin na čukalj i prekrijete taj deo gazom. Ovaj metod je neverovatno efektivan kod tretiranja čukljeva jer čili papričice sadrže dosta kapsaicina, koji smiruje nerve koji prouzrokuju bol i smanjuje otok.
  6. Bol koji prouzrokuju čukljevi takođe možete smanjiti pomoću soli. So sadrži magnezijum-sulfat koji smanjuje upalu i otok.
  7. Da li ste znali da možete koristiti antiperspirant protiv žuljeva? Pre svega morate znati da ovaj metod može biti bolan, naročito ako je žulj napukao ali je izuzetno efikasan. Antiperspirant u spreju će isušiti područje oko žulja što će ubrzati oporavak.
  8. Koji je najbolji način da izlečite giht? Izbacite šećer iz svoje ishrane. Nedavna studija je pokazala da je konzumacija šećera direktno povezana sa gihtom i pojavljivanjem gihta. Uporedo sa eliminisanjem šećera, jedite što više trešanja i jagoda, kako one imaju antiupalno dejstvo.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]