Obrt u slučaju Slovenke – Odsekla sebi ruku zbog osiguranja – VIDEO + FOTO

Slovenka Julija Adlešić, dobila je blažu presudu, do godinu i sedam meseci zatvora, nakon što je sebi odsekla ruku kako bi uzela novac od osiguranja.

Njen partner Sebastijan Abramov, koji joj je pomagao dobio je dve ipo godine, dok su Abramovi roditelji dobili godinu i po, odnosno godinu dana uslovno, zbog saučesništva.

Zbog teške socijalne situacije, svi optuženi su oslobođeni sudskih troškova, a mediji su svakog ročišta pratili modne kombinacije prvooptužene Alešić.

Ona i njen partner su već odslužili većinu zatvorske kazne dok su bili u pritvoru.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Na izricanju presude se niko od optuženih nije pojavio, kada je tom prilikom sutkinja Marjeta Dvornik napomenula da je očigledno danas samo želja da se ima novac i da očigledno cilj opravdava sredstva.

Milion evra za odsečenu ruku

Da se podsetimo, Juliju optužnica tereti za pokušaj prevare osiguranja zbog odsečene ruke.

Uz pomoć svog partnera i njegovih roditelja ona je htela da uzme osiguranje od pet osiguravajućih društava u iznosu od 1.166.300 evra, ako bi se dokazalo da je postala stopostotni invalid zbog povrede na radu.

Tokom prvog suđenja koje je održano 11. septembra 2020. godine ljubljanski sud osudio je na dve godine zatvora, a njenog partnera na tri godine. Međutim ova presuda je ukinuta, jer je ljubljanski sud utvrdio da povreda na ruci nije dovoljno rasvetljena.

Na ponovljenom suđenju sproveden je test, kojim se ruka seče testerisanjem na ljudskom lešu, dok su iskaze dali i predstavnici osiguravajućih društava, kod kojih su bili sklopljeni ugovori o osiguranju.

 

(tportal)