Naslovnica U FOKUSU „Novi akt američke agresije protiv Srbije“

„Novi akt američke agresije protiv Srbije“

       

Uvođenje sankcija SAD protiv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina predstavlja novi akt američke agresije protiv Srbije.

To je saopštila Spoljnoobaveštajna služba Rusije (SVR).

„Upadljiv je cinizam američkih insinuacija usmerenih protiv Aleksandra Vulina. Možda bi Bajdenova administracija trebalo da se bolje pozabavi problemima u sopstvenim hodnicima vlasti?! Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić umesno primetio, kokain je pronađen u Beloj kući, a ne na Vulinovom stolu. Činjenice o eklatantnoj korupciji u porodici samog predsednika SAD su takođe dobro poznate. Američke ′sluge naroda′ redovno hvataju za zloupotrebe službenih ovlašćenja u cilju bogaćenja“, navodi se u tekstu.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Spoljna obaveštajna služba je istakla da su nezakonite sankcije kojima SAD pokušavaju da zastraše geopolitičke protivnike „gest slabosti i konfuzije, ali ne i snage“.

Oni su uvođenje sankcija nazvali grubim pokušajem Vašingtona da se meša u stvari nezavisne zemlje.

„Američka ‘ograničenja’ su se, u suštini, pretvorila u neku vrstu „znaka kvaliteta“ za hrabre i nacionalno orijentisane političare. Tako je Aleksandar Vulin, reklo bi se, ušao u dobro društvo“, dodaje se u saopštenju.

(Sputnik)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social