Naslovnica SPEKTAR Nova udarna bespilotna letelica ruskih vojnih snaga izazvala strah kod ukrajinskih eksperata

Nova udarna bespilotna letelica ruskih vojnih snaga izazvala strah kod ukrajinskih eksperata

       

Ruske vojne snage su u okviru specijalne vojne operacije verovatno koristile najnoviju tešku udarnu bespilotnu letelicu, zaključio je poznati vojni novinar Jurij Podoljak.

Na svom Telegram kanalu, on je objavio materijal o korišćenju ove vrste naoružanja, kao i primetio da je upotreba nove opreme izazvala zabrinutost kod ukrajinskih eksperata. Ranije je ukrajinski Telegram kanal „Legitimni“ objavio informacije o novom pristupu ruskih vojnih snaga u okviru specijalne vojne operacije.

Eksperti su primetili da ruska komanda prvi put koristi najnoviju tešku udarnu bespilotnu letelicu u području separatističkih oblasti. Može se raditi o raketnom bespilotnom bombarderu S-70 „Ohotnik“, koji je najverovatnije korišćen za napade na neprijateljske položaje.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Može se primetiti da pojavljivanje nove udarne bespilotne letelice ruskih vojnih snaga u području separatističkih oblasti izaziva strah kod ukrajinskih eksperata.

Stvar je u tome da upotreba ove vrste naoružanja u okviru specijalne vojne operacije omogućava brzo otkrivanje i uništavanje vojnih objekata ukrajinskih oružanih snaga duž fronta.

Takva reakcija se objašnjava i činjenicom da je reč o neupadljivoj letelici koja je sposobna da deluje u području sistema PVO.

[adsenseyu1]

„Rusi su nedavno isprobali neku izviđačku, malo primetnu bespilotnu letelicu. Trenutno nemamo saznanja o tome koja je to bespilotna letelica, ali prema mnogim verzijama, to bi mogao biti S-70 „Ohotnik“ ili neka druga letelica u razvoju“, objasnili su ukrajinski eksperti.

Takođe su pretpostavili da su ruske vojne snage mogle koristiti modifikovani iransku bespilotnu letelica Shahed 171 Simorgh. Ova situacija može postati ozbiljan problem za ukrajinske oružane snage.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte