Naslovnica IZA OGLEDALA NOSTRADAMUS O 2016. GODINI: Rusija će zaustaviti svetski haos, Obama je poslednji...

NOSTRADAMUS O 2016. GODINI: Rusija će zaustaviti svetski haos, Obama je poslednji predsednik SAD

[adsenseyu3]

vnfsekuzvhc

[adsenseyu2]

Protekle subote, 2. jula, bila je 450. godišnjica smrti jednog od najpoznatijih proroka, francuskog lekara, Mišela de Nostradama. Umro je tog 2. jula 1566. sa nepune 63 godine, a svoju smrt je, kao i brojne druge događaje, predvideo.


Slugi najavio sopstvenu smrt

Dana 17. juna 1566. napisao je testament, a 1. jula pozvao sveštenika. Slugi koji mu je tada služio, rekao je kako ga ujutro više neće vdeti živog, što se i obistinilo.

Nostradamus je zapravo rođen u jevrejskoj  obitelji koja je, zbog tadašnje inkvizicije, kada je on imao 9 godina, prešla u katoličanstvo. Zbog toga je sahranjen u zidove salonske crkve. Zanimljivo je da je sahranjen uspravno, ali grob su mu uništili sujeverni vojnici. Ostaci su zatim sahranjeni u drugoj salonskoj Sent Loren, gdje još postoje njegov portret i  grob.

[adsenseyu4]

Predvideo tri svetska rata i ubistva braće Kenedi

NJegova najpoznatija knjiga „Proročanstva“ u potpunosti su štampana dve godine nakon njegove smrti. Ona mu je i donela svetsku slavu zbog proročanstava za nekoliko vekova. Predvideo je, između ostalog, dva svetska rata i ubistvo triju Kenedija kao i Treći svetski rat. Pisao je kako će se on ‘dogoditi u sedmom mesecu novog milenijuma napadom na veliki grad’ te da će trajati 27 godina.

Preračunato u gregorijanski kalendar, reč je o septembru, a tada je Al Kaida napala NJujork.

fvbdjfg73trdh

Proročanstva za 2016. godinu

Hoće li se obistiniti ono što je Nostradamus predvideo za 2016. godinu ostaje da se vidi. Donosimo njegova najvažnija proročanstva za ovu godinu.

[adsenseyu1]

1. Obama kao „poslednji“ predsednik

Nostradamus je predvideo pobedu Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika SAD, u 2013. godini. Ali tvrdi i da će Obama biti poslednji američki predsednik. Tačan smisao te tvrdnje još nko nije objasnio.

barak-obama

2. Neuobičajeno vreme

U svojim predviđanjima Nostradamus spominje neobične vremenske prilike te najavljuje intenzivnije prirodne katastrofe i to rečima ‘Videće se kako se voda podiže dok će tlo ostati ispod’. Najavljuje li obilne kiše i poplave, ili misli na podizanje nivoa mora zbog globalnog otopljavanja?

3. Čudna poravnanja planeta

Nostradamus takođe spominje neobična poravnanja planeta kao i druge astronomske promene koje će navodno pokrenuti masivne događaje na Zemlji.

[adsenseyu5]

4. Bliski istok će goreti

Prema njegovim predviđanjima, Bliski istok biće „potpaljen vatrom“.

5. „Goruće kugle“

Za isto područje najavljuje i brojne eksplozije, a Nostradamus kaže kako će „goruće kugle padati s neba“. Možda govori o oborenim avionima?

6. Rusija će uspostaviti mir

Nostradamus je u svojoj poslanici predvideo da će severni kralj iz Akuiliona (aluzija na Rusiju) dovesti svetski haos u red.

(24sata)[adsenseyu5][adsenseyu5]