Njihov otpor igrao je ključnu ulogu u usporavanju rusnih snaga? – A čemu to služi kad Rusi uzimaju i rade sve što im treba …

Ukrajinske snage nastanjene oko grada Severodonjecka će vrlo verovatno biti okružene ruskim trupama, predviđa zapadni zvaničnik, a citira Bi-Bi-Si.

On je rekao da su ruske snage postigle „postepeni napredak“ u opkoljavanju džepova ukrajinskog otpora – samo jednog dela regiona Donbasa na jugoistoku Ukrajine gde su ruske snage napredovale.

Zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su Rusi uvek imali više vojnika i opreme od Ukrajinaca.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Nisu objavljeni detalji o tome koliko bi ukrajinskih vojnika moglo biti u opasnosti, niti koliko bi moglo biti zarobljeno.

Ali zvaničnik je naglasio da je njihov otpor igrao ključnu ulogu jer su oslabili ruske snage, dajući vremena ostatku ukrajinskih snaga u Donbasu da se pripreme i ojačaju svoju odbranu.

Zvaničnik kaže da je opkoljavanje ukrajinskih trupa oko džepa Severodonjecka „ostvarljiv cilj“ nakon što su Rusi pretrpeli niz neuspeha.

On takođe predviđa da će Rusija, nakon postizanja svog cilja, pokušati da krene ka gradu Kramatorsku na jugozapadu. Kaže i da je to „velik i izazovan cilj koji će ih skupo koštati“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(jutarnji list)