Neuobičajeno oštar odgovor Lavrova Americi: Šta god uradili dobićete adekvatan odgovor …

Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake Sjedinjenih Država.

Ruski predsednik Vladimir Putin je jasno stavio do znanja Americi da je dobar rezultat u svim oblastima moguć samo uz obostrano prihvatljivu ravnotežu interesa na ravnopravnoj osnovi.

Istovremeno, na sastanku Putina i američkog predsednika Džoa Bajdena u Ženevi, niko se nije protivio takvom razvoju međusobnih odnosa. Ovo je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, izveštava indonežanski list Rakyat Merdeka.

„Međutim, gotovo odmah po završetku razgovora, američki zvaničnici, uključujući učesnike sastanka u Ženevi, osvetoljubivo su nastavili sa starim arogantnim izjavama: „Ukazali smo Moskvi, jasno upozorili, izneli zahteve“, primetio je Lavrov.

Istovremeno sa pregovorima, Amerika je nastavila sa pretnjama Moskvi. Prema rečima ministra spoljnih poslova, pokušaji razgovora sa Rusijom iz pozicije sile propadaju, a neprijateljske korake Vašingtona pratiće oštar odgovor Moskve.

U poslednje vreme primetna je promena tona u ponašanju Moskve koja izriče pretnje Zapadu sa neskrivenom žestinom.

To Zapadu ne prija jer nije navikao na agresivno ponašanje Rusije. Analitičari to povezuju sa dostignutim nivoom spremnosti ruskog oružja koje nema premca u svetu i do sada u istoriji nije zabeležena takva prednost Rusije u odnosu na Zapad.

Webtribune.rs