Naslovnica IZA OGLEDALA Nešto se sprema i dolazi, ali šta: 10 čudnih stvari koje su...

Nešto se sprema i dolazi, ali šta: 10 čudnih stvari koje su se dogodile u proteklih par nedelja

blood-moon

[adsenseyu2]

Jeste li primetili da su čudne stvari počele da se dešavaju? U proteklih par nedelja svašta je počelo da se dešava. Kineska berza tone, grčka kriza izmiče kontroli, a berza u Njujorku nije funkcionisala četiri sata u sredu zbog „tehničke greške“. Da li će, nakon nekoliko godina mira, 2015. godina postati godina velikih promena i haotičnih svetskih dešavanja?

Predstavljamo vam 10 najčudnijih stvari koje su se dogodile u proteklih par nedelja:

1. Njujorška berza, United Airlines i Wall Street Journal su u sredu poremetile neočekivane „tehničke greške“. Vlasti uveravaju javnost da hakeri nisu odgovorni za ovaj incident.

2. U Kini dolazi do pada berze. Šangajski indeks je pao za više od 30% za manje od mesec dana, a kineska verzija NASDAQ-a je pala za više od 40%. Količina „papirnog bogatstva“ koja je izgubljena u Kini je 15 puta veća od BDP-a Grčke.

[adsenseyu4]

3. Pre neki dan, hakeri su uspeli da hakuju nemački sistem za protivvazdušnu odbranu…

Hakeri su uspeli da napadnu nemački Patriot PVO sistem koji se nalazi na granici između Turske i Sirije. Usled sajber napada, sistem je počeo da vrši „neobjašnjive“ zadatke. Veruje se da su hakeri pomoću sajber napada uspeli da ukradu podatke iz sistema, ili još gore, da preuzmu kontrolu nad sistemom.

4. Barak Obama je početkom nedelje rekao da se „ubrzava obučavanje snaga ISIL-a“…

5. Pre par dana, Trezor SAD je najavio da je došlo do rasprodaje srebrnih novčića sa američkim orlom istog dana kada je cena srebra pala na najniži nivo u 2015. godini. Ima li to smisla?

6. Neočekivani krvavi mesec je 30. juna mogao da se uoči nad većim delom SAD. Ovo se desilo na isti dan kada je Vrhovni sud doneo odluku o gej brakovima.

Ovaj efekat nastaje zato što boje na većim talasnim dužinama poput crvene, narandžaste i žute ostaju u atmosferi nakon raspršivanja svetlosti, te ostaju vidljive ljudskim okom.

hngfjhtr

7. Iako je NASA nedavno izjavila kako ne zna ni za kakav asteroid niti kometu koja putuje ka Zemlji i kako nijedan objekat neće pogoditi Zemlju u narednih 100 godina, ona se nedavno udružila sa Nacionalno administracijom za nuklearnu bezbednost kako bi se pronašao način da se nuklearna oružja upotrebe za uništavanje asteroida koji prete našoj planeti. Ako pretnja ne postoji, zašto se vreme i energija troše na tako nešto?

8. Pre par nedelja se saznalo da je Barak Obama izdao 19 „tajnih direktiva“. Šta Obama planira u potaji, ne želeći da javnost sazna za to?

9. Papa Franja je ove nedelje pozvao na stvaranje „novog ekonomskog i ekološkog svetskog poretka u kom će sva dobra na Zemlji da se dele, umesto da ih iskorišćavaju samo bogati“. Kako bi tačno ovaj „svetski poredak“ izgledao?

10. Grčki narod je upravo većinski odbacio mere štednje, na šta su zvaničnici EU odgovorili davanjem roka od nedelju dana da grčka vlada ostvari sporazum koji će nametnuti još strože mere štednje Grcima. Ukoliko grčka vlada ne prihvati ovaj ultimatum, zvaničnici prete bankrotom, kolapsom bankarskog sistema i izbacivanjem iz evrozone.

Grcka-bankrot

Stvari će tek da postanu čudne. Za nedelju dana počinju masovne vojne vežbe poznate kao „Jade Helm“. Više od 1.000 članova vojske SAD će učestvovati u vežbama koje će se održavati u Teksasu, Koloradu, Nju Meksiku, Arizoni, Nevadi, Juti, Kaliforniji, Misisipiju i Floridi.

Zatim u septembru dolazi kraj godine Šemita, pojaviće se četvrti krvavi mesec i pokrenuće se nova radikalna agenda za održivi razvoj Ujedinjenih nacija koju je blagoslovio papa, ali će se i glasati za rezoluciju Saveta bezbednosti UN po kojoj će se zvanično priznati palestinska država.

To je samo ono što znamo, a ne smemo ni zamisliti koliko je onoga za šta još uvek ne znamo.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]