Naslovnica IZA OGLEDALA NEPOZNATI SVETOVI: Ispovest čoveka koji je video misterioznu podzemnu civilizaciju

NEPOZNATI SVETOVI: Ispovest čoveka koji je video misterioznu podzemnu civilizaciju

grad2

U ovom dobu istraživanja, posvećeno je puno pažnje onome što leži izvan naše planete, i onome što pliva u najmračnijim dubinama naših neistraženih mora, ali područje na koje je obraćeno  značajno manje pažnje je svet koji leži zaključan u neprolaznoj crnoj noći ispod nas.

Ovde se pećine  protežu i meandriraju na ogromnim rastojanjima, ponekad zasnovane na novim otkrićima izvan granica našeg uma. Ipak, najizraženiji i zbunjujući navodi o dubokim svetovima na Zemlji su oni koji se tiču čudnih, nepoznatih civilizacija koje su davno nestale, za koje se tvrdi da su  nastanjivale unutrašnjost  zemlje, i koje ostaju izgubljene i nepotvrđene.

[adsenseyu1]

Pokrivajući sve od giganata iz  unutrašnjosti zemlje, do vanzemaljaca, reptilskih čudovišta i zaštitnika misterioznih izgubljenih religioznih artefakata, evo nekih od najčudnijih tvrdnji o navodnim izgubljenim civilizacijama koje su se uzdigle i pale ispod sveta.

Jedna od najupornijih tvrdnji o podzemnoj civilizaciji bila je detaljno opisana u knjizi „Treće oko“ iz 1956. godine, koja je navodno autobiografska knjiga čoveka po imenu Lobsang Rampa, u kojem je opisao svoja iskustva u Chakpori Lamaseri u Tibetu.

Među bogatstvom nepoznatosti u knjizi, kao što je Rampinova operacija za bušenje rupa u svojoj glavi da oslobodi misteriozne mentalne moći, titularno Treće oko, i čudno otkriće vlastitog mumificiranog tela iz prethodne inkarnacije, tu je i njegov interesantan iskaz o ogromnom podzemnom svetu, izrađenog od strane neobjašnjivih subjekata pod Tibetanskom prestonicom, Lhasa-om.

Ovde ispod palate Dalaj Lame, on se pridružio svešteniku da istražuje sistem pećina čiji su zidovi ukrašeni čudnim simbolima i crtežima nepoznatih ruku.

[adsenseyu4]

Nakon jednog tunela u mraku, Rampa je tvrdio da je naleteo na ogroman otvor sa podzemnim jezerom i plafonom toliko visokim da nije mogao proceniti njegovu visinu, jer svetlost nije stigla do uzvišenog svoda iznad.

Ovde su zidovi sadržali misteriozne geometrijske dijagrame, kao i slike džinova i mašina kakve nikad nije zamišljao, zajedno sa neopisivim spisima na nekom zagonetnom, tuđem, stranom  jeziku.

Zatim su pošli bočnim prolazom  gde je došao na područje sa „crnom kućom“, u okviru koje su ušli tri sarkofaga očigledno napravljenog od glatkog crnog kamena sličnog obsidianu, i koji je bio pokriven nizom čudnih simbola, što je izgledalo  kao nekakva zvezdana karta.

[adsenseyu5]

U njima su bila tela čudnih džinovskih bića, koje je sveštenik koji ga je pratio objašnjavao kao tela drevnih „bogova“ koji su ranije došli u svoj svet. Rampa je govorio o ovim telima:

Pogledao sam ponovo, fasciniran i zapanjen. Tri zlatne figure, gole, ležale su pred nama. Dva muška i jedna žena. Svaka linija, svaka oznaka verno prikazana od zlata. Ali veličina! Žena je bila veličine deset stopa dok je ležala, i veći od dva muškarca nije bio ispod petnaest stopa.

Njihove glave bile su velike i donekle konusne na vrhu. Čeljusti su bile uske, sa malim, tankim ustima. Nos je bio dug i tanak, dok su oči bile ravne i duboke udaljene. Nema mrtvih figura, oni su izgledali kao da spavaju.

[adsenseyu1]

Stvari su možda postale još bizarnije dok su nastavili putovanje kroz složene paukove mreže mokrih kaverna, tunela i prolaza. U okviru surovih sumornosti ispod zemlje Rampa tvrdi da su naišli na fantastična stvorenja kakve nikad nije video, kao i jako osvijetljenu sobu koja je bila skrivena iza klizne zidne ploče koja je skrivala niz čudnih mašina za usporavanje, neobjašnjive svrhe koje nije mogao da shvati.

Kada je ova turneja završena, Rampa je tvrdio da je tada dobio novu sposobnost da gleda kroz vreme, i da je video vizije o drevnim dobima, kada su ovi zagonetni giganti koje je video, vladali zemljom.

Kako je to neverovatno, s obzirom na to da svi govore o drevnoj rasi podzemnih džinova, nemoguće je potvrditi ništa od ovoga, nijedan dokaz nije ikada predstavljen, osim ovog iskaza, a zapravo je bilo mnogo debate o pravom identitetu Rampe i da li je ovo sve obmana. Možda nikad nećemo saznati.

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu6]