Naslovnica U FOKUSU Nemačka poslanica: Zašto ne pominjete da su Dečani opasani bodljikavom žicom

Nemačka poslanica: Zašto ne pominjete da su Dečani opasani bodljikavom žicom

Ko u Evropi ko ozbiljno misli o slobodi religije i pravima manjina ne sme da prećutkuje i toleriše uslove u kojima se nalaze srpski manastiri na KiM, poručila je Žaklin Nastić.

Poslanica u Bundestagu Žaklin Nastić reagovala je na izjavu nemačkog ambasadora na Kosovu Jerna Rodea da je manastir Visoki Dečani kulturno dobro na Kosovu, ističući da se u njegovoj objavi ne spominje činjenica da je taj manastir ograđen bodljikavom žicom, u šta je, kako dodaje, imala prilike i sama da se uveri.

Ona je na društvenoj mreži Iks ukazala da je bodljikava žica dokaz stalno visoke pretnje napadima i provalama albanskih ekstremista na hrišćansko srpsko pravoslavno kulturno dobro.

Pozitivno je ocenila posetu nemačkih ambasadora iz čitavog regiona manastiru Dečani, ali i istakla da bilo ko u Evropi ko ozbiljno misli o slobodi religije i pravima manjina ne sme da prećutkuje i toleriše uslove u kojima se nalaze srpski manastiri na Kosovu, prenosi RT Balkan.

„Veoma je dobro da je ovim putem skrenuta pažnja na manastir Dečani i njegovo kulturno nasleđe. Ono što gospoda ne spominju je činjenica da manastir Dečani već godinama mora da bude ograđen bodljikavom žicom. Sama sam imala prilike u to da se uverim.

Jedan tužan i užasavajući dokaz stalno visoke pretnje napadima i provalama albanskih ekstremista na hrišćansko srpsko pravoslavno kulturno dobro. Ko u Evropi ozbiljno misli o slobodi religije i pravima manjina ne sme tako nešto da prećutkuje i toleriše“, poručila je Nastić.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social