Naslovnica U FOKUSU „Ne treba razmatrati povratak Krima Ukrajini, već njen opstanak kao države“

„Ne treba razmatrati povratak Krima Ukrajini, već njen opstanak kao države“

Ukoliko neko u Bugarskoj, poput Todora Tagareva, skorašnjeg ministra odbrane, želi da pomogne Ukrajini, neka pošalje tamo njegovu decu da se bore, jer Bugarska nije zainteresovana za nastavak sukoba, izjavio je bivši bugarski ministar odbrane zemlje Krasimir Karakačanov za TV „Bugarska 24“.

„Svi ovi momci su sa istim ovakvim zanosom aplaudirali na partijskim kongresima do 10. novembra 1989. godine (početak prelaska na demokratiju)“, ogorčen je on.

Karakačanov je istupio protiv vojne pomoći Ukrajini i smatra da bi zemlja trebalo da razmisli pre nego što je počela da sprovodi antirusku politiku.

„Sada ja treba da mislim o njihovim problemima (Ukrajine)? Žao mi je, ali trebalo je da razmišljaju zašto su stupili u konfrontaciju sa ljudima, koji su im po krvi, istoriji, veoma bliski, ako ne i isti?

U ovoj situaciji očigledno je neko raspirivao vatru (u Ukrajini) i očigledno je neko bio zainteresovan za sprovođenje antiruske politike). I, sada, traže pomoć. U čemu? U nastavku budalaste politike, koja se sprovodila u Ukrajini protiv Rusije, onih koji govore ruskim jezikom?“, naglasio je bivši ministar.

On je istakao da su sada aktuelne konferencije na kojima se razmatra kako da se, navodno, Krim vrati u Ukrajinu.

„Ovde je pitanje hoće li Ukrajina i dalje postojati kao država“, zaključio je Karakačanov.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social