Naslovnica ŽIVOT Napitak za suzbijanje raka i povišenog holesterola – Recept

Napitak za suzbijanje raka i povišenog holesterola – Recept

Nema boljeg načina da započnete dan nego sa osvežavajućim i podsticajnim zelenim napitkom.

To je jednostavan način da pridodate povrće vašoj ishrani i učinite veliku uštedu vremena, ujutru pred posao.

Kombinacija koja pomaže varenju uz pomoć nekoliko ključnih sastojaka, stimulisaće probavni sistem.

Napitak ima jako dobar balans proteina, zdravih masti, vlakana i vitamina.

Peršun:

Bogat je antioksidansima i vitaminima, uključujući i vitamine C, B12, i K. Kao prirodni diuretik pomaže da se oslobodi zagušenja i upale u bubrezima i bešici i ublaži bolove u zglobovima. Žvakanje peršuna na kraju obroka takođe pomaže varenju i osvežava dah!

Zelena salata:

Još jedan diuretik, pomaže izbacivanju toksina iz organizma smanjuje bol u želucu i nadimanje. Puna je rastvorljivih vlakana, sadrži beta-karoten, gvožđe i vitamin C.

Đumbir:

Đumbir je poznat po svojoj sposobnosti za borbu protiv mučnine u stomaku, ali takođe pomaže kretanje hrane kroz digestivni trakt i ublažava nadimanje. Đumbir ujutru je posebno koristan jer stimuliše digestivne enzime u ustima i stomaku i služi kao protivupalno sredstvo.

Limun:

Uprkos tome što je kiseo, limun zapravo imaju umirujući efekat na creva, pomaže da se oslobodite gorušice, mučnine, lošeg varenje i bolova u stomaku. Veoma je alkalizirajući i antibakterijski i može smanjiti LDL holesterol u krvi. Kao diuretik, limun može smanjiti nadutost i zadržavanje vode.

Kokosovo ulje:

Uprkos tome što je čista mast, kokosovo ulje  može zaista da pomogne u smanjenju apetita, povećanju metabolizma i povećanju aktivnosti sagorevanja masnih ćelija.

Takođe pomaže u smanjenju rizika od srčanih oboljenja. Kokosovo ulje se takođe bori protiv bakterija, virusa i gljivica, prirodni je antibiotik i antifungalan.

Maka:

Prepuna antioksidanata, maka nudi zaštitu od različitih oblika raka i pomaže da se stabilizuje nivo šećera u krvi. Takođe je efikasan detoksikant, a dokazano je da poveća metabolizam i osigurava stabilnu dozu energije, jača raspoloženje i pomaže kod koncentracije tokom celog dana. Maka takođe sadrži dobru količinu vlakana, vitamina C, selena, hroma, cinka i magnezijuma.

Sastojci:

1 šolja bademovog mleka (ili drugog napitka)

1/4 šolje filtrirane vode

1 smrznuta banana

2 šolje zelene salate (ili spanaća, kelja)

1/2 šolje peršuna

1 komad đumbira veličine palca

sok od limuna

1 doza sirovog proteinsko praha od vanile

1 kašika kokosovog ulja

3-4 kockice leda

1 kašičica make u prahu

Uputstvo:

Dodajte bademovo mleko, vodu, zamrznutu bananu, sok od limuna i kocke leda u blender, zajedno sa svim suvim sastojcima (proteine u prahu, maku).

Tokom blendiranja polako dodajte zeleniš, đumbir i kokosovo ulje. Nastavite mešanje dok se potpuno ne napravi glatka smesa, ako je potrebno dodajte hladnu vodu radi željene gustine.

Webtribune.rs