Nakon poraza stranih plaćenika, britanska vojska raspoređena u Ukrajini

Nakon potpunog poraza stranih plaćenika i militanata koji su stigli u Ukrajinu, postalo je poznato da su britansko vojno osoblje i oficiri već stigli u Ukrajinu.

Štaviše, delujući prikriveno, oni se nalaze u Zaporoškoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, tj. deluju u prvim redovima. Informaciju o ovoj temi iznela je ruska novinska agencija RIA Novosti.

„Britanski tajni oficiri i dalje redovno učestvuju u rukovođenju ukrajinskom vojskom na linijama fronta, kao i u koordinaciji akcija različitih rodova vojske koristeći obaveštajne podatke NATO-a.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Početkom maja, Britanci su, na primer, aktivno radili u regionu Zaporožja. Engleski oficiri tako sastavljaju karte operativne situacije na ukrajinskom frontu “, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Raspoređivanje stranih vojnih snaga u Ukrajini je neposredan dokaz da NATO ide u direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

Istovremeno, stručnjaci primećuju da ukoliko postoje direktni dokazi da britanska vojska učestvuje u neprijateljstvima protiv Rusije, sprečavajući izvođenje specijalne operacije, to ostavlja ruskoj strani pravo da kvalifikuje akcije britanske vojske kao direktnu agresiju na Rusiju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs