NAJVEĆI PRONALAZAK U ISTORIJI ČOVEČANSTVA: Rusi poseduju tehnologiju kojom mogu bilo koji element u prirodi preobraziti u neki drugi – VIDEO

atom

Ruski naučnici su razvili najnoviju tehnologiju koja bilo koji element može preobraziti u neki drugi. Tokom konferencije za novinare u Ženevi u Švarcarskoj, ruski naučnici su najavili tehnologiju koja će omogućiti da se bilo koji element preobrazi u neki drugi element u periodnom sistemu.

Ovo otkriće su proizveli dva ruska teorijska i eksperimentalna naučnika koji su, kako se navodi u izveštajima, pokušavali da shvate kako da letelicu dopune gorivom koristeći bilo koji element koji se nalazi u svemiru.

Tokom konferencije za štampu, istraživač Vladislav Karabanov je izjavio:

“Danas, ovde u Ženevi, iznosimo javno otkriće i tehnologiju koja, bez preterivanja, može biti od istorijskog značaja.

Suština ovog otkrića i tehnologije se svodi na razvoj industrijske metode za transformaciju hemijskih elemenata u druge elemente i njihove izotope.

https://youtu.be/YG8XJVPmMrU

Ono što ćemo morati da vam pokažemo danas je transmutacija bez nuklearnih reaktora, bez teške vode, ili bilo šta tome slično, kako bi se dobila transmutacija elemenata. Naš pristup transmutaciji hemijskih elemenata je biohemijski.

Još uvek je rano da se u potpunosti shvati ekonomski i civilizacijski značaj ove tehnologije. Ne bi bilo preterano reći da je ovo otrkiće prava revolucija koja će otvoriti novo poglavlje u našem tehnološkom napretku. Kako god to zvučalo, to je činjenica.“

Osim toga:

“Pronalazak se odnosi na oblast biotehnologije i hemijskih transmutacija. Radioaktivne sirovine koje sadrže radioaktivne hemijske elemente ili izotope su tretirane sa vodenom suspenzijom bakterija iz roda Thiobacillus, u prisustvu varijabilnih valentnih elemenata. Kako korišćenje radioaktivnih materijala ili rude radioaktivnog otpada nuklearnog goriva. Ovaj proces vodi do dobijanja polonijuma, radona, francijuma, radijuma, aktinijuma, torijuma, protaktinijuma, uranijuma, neptunijuma, americijuma, nikla, mangana, broma, hafnijuma, iterbijuma, žive, zlata, platine, i njihovih izotopa. Pronalazak omogućava dobijanje vrednih radioaktivnih elemenata za sprovođenje inaktivacije nuklearnog otpada iz konverzije otpada radioaktivnih izotopa elemenata u stabilne izotope.

Pronalazak se odnosi na hemijsku transmutaciju radioaktivnih izotopa i transformaciju, tj. veštačku proizvodnju nekih hemijskih elemenata iz drugih elemenata. Konkretno, ovaj metod omogućava da se dobiju retki i vredni elementi: polonijum, radon, francijum, radijum i aktinoidi – aktinijum, torijum, protaktinijum, uranijum, neptunijum irazni izotopi ovih i drugih elemenata.“

Webtribune.rs