Najopasniji ratni avion na svetu stupio na scenu, vojni eksperti preneraženi RUSIJA SADA IMA UŽASNU MOĆ

vndtuzwergvsdjofweokf

Ministarstvo odbrane  Rusije objavilo je da od nacionalne avio-industrije kupuje 12 višenamenskih lovaca pete generacije Su-57.

Na Zapadu su neki odmah iskoristili priliku da počnu da govore o „užasnom avionu” zbog kojeg se treba bojati spremnosti Rusije da započne „totalni rat”.

Daily Express  ga je nazvao „novom ruskom vojnom igračkom”. Pritom je ukazao da je opremljen „novom avionikom i neverovatno moćnim radarom”.

Isti list citira reči zamenika ministra odbrane RF zaduženog za naoružavanje – Jurija Borisova – da je Su-57 uspešno prošao fazu „državnih testiranja”.

Su-57 je lovac pete generacije.

Od 6. januara zaista već leti sa naoružanjem „nove generacije”. Nije, međutim, oficijelno još nije otkriveno  o kakvom se tačno naoružanju radi i sa kakvim mogućnostima.

Moskovski vojni eksperti navode da će biti opremljen avionskim topom 9-A1-4071K, raketama klase „vazduh-vazduh” R-73/RVV-MD (malog dometa), K-77-1/RVV-AE/SD (srednjeg dometa) iK-37M/RVV-BD (velikog dometa), kao i raketama klase „vazduh-zemlja” H-38ME (malog dometa), H-58UŠKE (protivradarske), H-35UE (taktičke protivbrodske) i „pametnim” avionskim bombama KAB-500S.

Maksimalno borbeno opterećenje aviona je 10 tona.

Početkom februara je realno počela upotreba  konkurenta američkim lovcima pete generacije F-22 i F-35.

https://youtu.be/Zk33EppKJQc