Nadal najavio kraj? – „Protiv Novaka možda igram poslednji meč na Rolan Garosu“

Posle plasmana u četvrtfinale gde ga čeka Novak Đoković, Rafael Nadal iako srećan zbog pobede nad Feliksom Ože Alijasimom, zabrinuo je teniski svet izjavom da nije siguran da mu naredni meč nije i poslednji.

Španac se i dalje bori sa bolovima u stopalu i zbog toga ni sam ne zna do kada će moći da igra.

Rafael Nadal preživeo je pravu dramu u osmini finala protiv Feliksa Ože Alijasima i tek u petom setu uspeo je da slomi otpor Kanađanina.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Slavni Španac igrao je vanserijski tenis pogotovo kada se uzme u obzir da se suočava sa velikim bolovima u stopalu.

Koliko god da su bolne grimase delovale strašno za sve ljubitelje belog tenisa, Nadal je iznova i iznova maestralnim udarcima otklanjao sumnju da nema snage za duge mečeve.

Bar je tako delovalo dok Rafa nije izašao sa terena i otkrio da je uzbuđen pre susret sa Novakom Đokovićem, pogotovo jer ne zna da li je možda i njegov poslednji meč zbog situacije sa stopalom.

„Moja situacija je takva da nikad ne znam da li će mi sledeći meč na Rolan Garosu biti i poslednji. Meč protiv Novaka mogao bi da bude poslednji. Naravno, prošao sam kroz patnju sa mojim stopalom i ne znam šta može da se desi u bliskoj budućnosti i ne znam šta može da se desi sa mojom karijerom, tako da samo mogu da uživam i borim se da živim san, a to je da igram tenis i da sam u završnicama turnira. Hoću sebi da dam šansu da sam tu“, priznao je Nadal.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Bivši broj jedan svestan je da će imati težak zadatak protiv najboljeg tenisera sveta iako on važi za „kralja šljake“, jer je Đoković u odličnoj formi.

„Ne znam još sto posto, nisam dugo igrao protiv Đokovića, dugo nisam igrao ovakve mečeve, skoro tri meseca, pa će ovo biti veliki izazov za mene. Novak je osvojio Rim, dobio je devet mečeva zaredom, ovde igra sjajno… Znam kakva je moja situacija i prihvatam je, boriću se i ne mogu da se žalim. U četvrtfinalu sam Rolan Garosu i mogu da uživam“, zaključio je Nadal.

Srpski as i proslavljeni Španac odigraće 59. međusobni meč, a poslednji put sreli su se upravo na Rolan Garosu prethodne sezone u polufinalu kada je slavio Novak.