Naslovnica ŽIVOT CICIPAS: Od velike trojke tu je samo jedan veliki igrač – Novak...

CICIPAS: Od velike trojke tu je samo jedan veliki igrač – Novak Đoković – On je još uvek najbolji na svetu

„Od trenutke velike trojke trenutno je tu samo jedan veliki igrač: Novak Đoković“, rekao je Stefanos Cicipas, treći reket sveta koji smatra da je upravo on jedan od naslednika srpskog asa.

Stefanos Cicipas, grčki teniser, predao je meč u šesnaestini finala Mastersa u Parizu zbog povrede koju želi da sanira do završnog turnira u Torinu.

Nakon predaje, Cicipas je u intervjuu za „Sport Blid“ govorio o svojim odslascima u toalet, Grend slem trofeju, ali se najviše osvrnuo na temu „velike trojke“ i uspeh Novaka Đokovića.

Grk smatra da je prvi reket sveta najbolji u konkurenciji svojih najvećih rivala.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Od trenutne velike trojke trenutno je tu samo jedan veliki igrač: Novak Đoković. On je još uvek najbolji na svetu. Iza njega su igrači poput Danila Medvedeva, Saše Zvereva i mene. Mi možemo da postanemo sledeća velika trojka. Čvrsto verujem u to da smo nas trojica najbolji posle Noleta“, iskreno je objasnio Cicipas.

Treći reket sveta veruje da će se Novak truditi da čuva teniski vrh, ali ističe da je beli sport nepredvidiv.

„Imam puno poverenje u Novaka i znam da će se još uvek boriti za velike titule. U tenisu postoje situacije koje ne očekujete. Ko je mislio da će Federer da nastavi da igra sa 40 godina. Ja nisam. Ali sam potpuno siguran da će se ponovo vratiti“ istakao je grčki as.

Cicipas je u prethodnom periodu često bio glavna tema u belom sportu zbog svog zadržavanja u toaletu tokom mečeva.

Endi Mari na US openu bio je ljut na Grka koji je tokom njihovog duela provodio i do osam minuta u toaletu.

„Nije mi namera da prekinem nečiji ritam, nije to taktičko oruđe. Na teniskom terenu gledam samo sebe, ne i protivnika. Bilo je slučajeva u mojoj karijeri kada sam osvajao set sa 6:0 i onda odlazio u toalet, jer mi je potrebno da se presvučem. Obično je to povezano sa teškim uslovima. U Indijan Velsu na primer nikada nisam to radio jer su uslovi bili veoma suvi. Ne znojim se toliko kao u Sinsinatiju ili na US openu. Uslovi su različiti i ja na njih odgovaram“, objasnio je Stefanos Cicipas.