Naslovnica SPEKTAR Moskva zna da je obračun sa NATO tek čeka – Pred nama...

Moskva zna da je obračun sa NATO tek čeka – Pred nama je masakr planetarnih razmera

Ministar industrije i trgovine Denis Manturov je izvestio o isporuci dve serije novih lovaca Su-57 i Su-35S trupama.

Uzimajući u obzir da je prethodna serija Su-35S isporučena Vazdušno-kosmičkim snagama tek krajem juna, može se proceniti brzina proizvodnje ovih aviona.

A ona je više nego opravdana – pred nama je bitka planetarnog razmera, tako da je za Rusiju od životne važnosti da uspe da obogati redove svoje vojne avijacije sa što većim brojem najnovijih aviona pete generacije, pišu ruski mediji.

Glavna prednost ruskih „suhoja“ u odnosu na bilo koje analoge je to što su jedini koji se trenutno bore u pravim bitkama. Zbog toga se i neprocenjivo iskustvo stiče u obilju, inženjerski rad ključa, avioni i taktike njihove upotrebe se usavršavaju u hodu.

To pre svega priznaju zapadni vojni stručnjaci, koji sa gorčinom konstatuju da njihovi piloti nemaju takvu priliku. I to nije slučajnost, već suptilna igra Moskve, koja koristi sadašnji sukob za obuku svojih oružanih snaga, umesto nekontrolisane težnje za brzom pobedom. Moskva zna da je obračun sa NATO tek čeka.

Šta se još može reći o sadašnjem sukobu, to je da pruža priliku Su-57 da se pokaže kao avion koji može probiti moderni PVO sistem.

On je u mnogim aspektima odličan, ali je posebno dobar u razbijanju neprijateljske odbrane, otvarajući puteve za ostatak avijacije, što je njegov glavni adut.

Jer bez vazdušne nadmoći NATO nije vojni savez, već skup skupih igračaka, što možemo videti u Ukrajini.

Moskva nije slučajno odlagala udare na pozadinske položaje neprijatelja, kako bi iskušavala njihove vlasnike da pošalju nove i savršenije vrste PVO sistema.

A Su-57 se na njima trenirao.

Prema nekim podacima, Su-57 je u ovom sukobu pokazao niz karakteristika koje su već svojstvene avionima šeste generacije, iako takvi još ni u projektima ne postoje, već samo kao opšta koncepcija.

Sve informacije su poverljive, ali na Zapadu se opravdano plaše da je Rusija prikupila više informacija o njihovim vrstama naoružanja nego obrnuto.

Što se tiče Su-35S, postoji mišljenje da je to najefikasniji lovac novog doba, sa najviše oborenih neprijateljskih aviona od vremena Hladnog rata.

I upravo ova kombinacija, razbijač neprijateljske odbrane i lovac na neprijateljske avione, treba da postane garant uspeha u budućim ratovima koji tek dolaze.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social