Naslovnica SPEKTAR Military Watch: Rusija je izvela veoma značajnu operaciju u Ukrajini 23. juna

Military Watch: Rusija je izvela veoma značajnu operaciju u Ukrajini 23. juna

       

Ruska vojska je u poslednjih nekoliko dana izvela nekoliko izuzetno uspešnih operacija na Ukrajini, saopštili su američki novinari.

Saopšteno je da su ruske vojne snage 23. juna onesposobile skladište ukrajinske vojske u kojem su se nalazili krstareći projektili Storm Shadow koje je isporučila Velika Britanija. Ovi projektili su bili korišćeni od strane ukrajinske strane za napade na industrijske, vojne i civilne infrastrukturne objekte.

Prema rečima američkih stručnjaka, ova operacija je uspešan odgovor Rusije na pokušaj ukrajinske vojske da uništi Čongarski most, izveštava izdanje Military Watch.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Pored uspešnog uništavanja skladišta projektila Storm Shadow, ruske vazdušno-kosmičke snage su takođe neutralisale ukrajinske centre elektronske obaveštajne službe na aerodromima Kanatovo i Dnjepar“, rekli su autori američkog izdanja.

Analitičari američkog izdanja su konstatovali da je ruska strana, pored napada na ukrajinske vojne objekte, mnogo aktivnije počela koristiti helikoptere koji nanose ozbiljnu štetu ukrajinskim mehanizovanim brigadama. Posebno su nedavno sve svetske informativne agencije prikazale snimke američkih oklopnih vozila M2 Bradley i nemačkih tenkova Leopard 2A6 koji gore. Ruski i zapadni izvori su zvanično saopštili da su borbeni helikopteri naneli veliku štetu.

[adsenseyu1]

„Vozila koja Zapad isporučuje pretrpeli su velike gubitke, uključujući i najnoviju visokokvalitetnu tehniku“, primećuju analitičari iz Military Watch-a. Rusija masovno koristi helikoptere Mi-28 i Ka-52 u operacijama na Ukrajinu, koji su jedni od najnovijih modela borbenih helikoptera.

Oni imaju niz prednosti u odnosu na najbolje helikoptere NATO-a Apache. Dok su Sjedinjene Američke Države uložile napore u modernizaciju Apache-a, koji je nastao tokom hladnog rata, Rusija je uložila značajna sredstva u razvoj dva potpuno nova modela.

Moskva je na kraju opravdala svoju strategiju i danas ima helikoptere koji imaju očite prednosti u svojim mogućnostima u poređenju sa drugim zemljama sveta.

 

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte