Lavrov: Kada se sukob u Ukrajini završi, sa globalizmom i dominacijom Zapada i SAD biće završeno

       

Znam da sam to rekao šest miliona puta, ali rat u Ukrajini na terenu je praktično nebitan u poređenju s efektima rata u Ukrajini na geopolitiku, piše Andrew Anglin.

To bi bilo važno ako bi Rusija mogla da izgubi, ali ona ne može izgubiti. Kritičari sada kažu da pobeđuju presporo, ali čak i ako je ta čudna tvrdnja istinita, to je nebitno.

Prošle sedmice se desio vrlo važan događaj: Kina je poslala oklopna vozila u Čečeniju.

Od početka sam tvrdio da Kina neće dozvoliti Rusiji da izgubi rat, jer Kina ne može sebi dozvoliti da Rusija padne.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Nekoliko poznatih desničarskih komentatora tvrdilo je, da Kina nikada neće pružiti materijalnu podršku Rusiji u ratu, iako su već u potpunosti podržali rusku ekonomiju. Bio sam u pravu kao i obično.

Čak se ne opterećujem praćenjem svakodnevnih događaja u ratu. To je previše detaljno. I nije važno.

Ono što je važno jeste, da je SAD namerno započela ovaj psiho-rat, a zatim ga iskoristila kao izgovor da pokuša srušiti rusku vladu putem sankcija, zbog čega ceo svet prekida veze s Amerikancima.

To je bila čista oholost koja je navela SAD da misli da može koristiti Ukrajinu kao razbijačko đule da sruši rusku državu. To će biti propast anglosaksonskog carstva.

Sve ono što sam rekao da će se dogoditi, događa se.

Bilo bi previše reći da su Rusi to planirali na taj način. Očigledno nisu. Vidimo iz prvobitne invazije da su Putin i Lavrov pretpostavljali da će SAD pregovarati. Svako ko tvrdi da su Rusi toliko glupi, da su verovali da mogu osvojiti zemlju od 40 miliona ljudi sa 150.000 vojnika, jednostavno vas laže. Početna invazija je očigledno bila taktika pregovaranja.

Ono što su na kraju dobili – čitav svet na svojoj strani i vodeću ulogu u novom svetskom poretku – je više nego što su ikada mogli da se nadaju.

Bila je to „savršena oluja“. Svi su umorni od SAD iz raznih razloga.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, koji se trenutno održava, ima predstavnike iz više od 100 zemalja koji učestvuju.

Do kraja sukoba u Ukrajini, Kijev će prihvatiti gubitak svojih bivših teritorija, a zapadno vođena globalizacija će biti mrtva, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za RT na arapskom jeziku u petak.

Govoreći na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, Lavrov je opisao zapadni „proxy rat“ s Rusijom kao „geopolitički sukob“, u kojem SAD pokušavaju eliminisati moćnog konkurenta i „sačuvati svoju hegemonističku poziciju svim sredstvima“.

„Pokušaj je uzaludan, a to svi znamo“, izjavio je Lavrov, dodajući da će Ukrajina i njeni saveznici biti prisiljeni prihvatiti nove „konkretne realnosti“ pre postizanja primirja.

Prvo, Kijev mora prihvatiti da će bilo koji potencijalni mirovni sporazum morati uzeti u obzir gubitak oblasti Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporozhija, koje su prošle godine glasale za pridruživanje Ruskoj Federaciji. Pre nego što je poslala vojsku u Ukrajinu, Moskva je ponudila povoljnije uslove, a Lavrov je upozorio u petak da „što duže odlažu pregovore, to će im biti teže da postignu sporazum s nama.“

Ukrajina i njeni evropski podržavaoci priznali su da su sporazumi iz Minska 2014. i 2015. – prema kojima je Kijev obećao ograničenu autonomiju Donjecku i Lugansku – bili obmana da Ukrajini kupe vreme za pripremu rata s Rusijom.

To je zaista najgluplja moguća stvar – cela zapadna elita otvoreno je priznala da su potpisali lažne mirovne sporazume kako bi se pripremili za rat.

Rekli su da je to u redu jer je Rusija toliko nemoralna.

To je sam po sebi priznanje da je Zapad želeo rat i prisilio Rusiju na to.

Na neki način, čak i nakon tog javnog priznanja, Zapad i dalje tvrdi da je ruska invazija „rat agresije“.

Ova situacija se neće ponoviti, rekao je Lavrov za RT.

„Nismo spremni da dozvolimo da se obezbeđenje zasniva na više obećanja i garancija ili čak na dokumentima koje Zapad može ponuditi“, rekao je Lavrov. „Moramo garantovati našu nacionalnu sigurnost sami.“

„Potpuno razumemo da se možemo osloniti samo na sebe i graditi odnose samo sa zemljama otvorenim za ravnoprano i obostrano korisno partnerstvo“, nastavio je Lavrov. „To nije ono što vidimo u Zapadu ovih dana.“

Na kraju, Lavrov je proglasio da će doći kraj eri u kojoj SAD i njeni saveznici kontrolišu institucije globalizacije – pre svega razvojne banke i multilateralne organizacije.

„Danas postoji razumevanje da se procesi rasta trebaju regionalizovati i ta vizija prevladava“, rekao je Lavrov. „Sve zemlje ovog velikog kontinenta trebaju iskoristiti prednosti koje su im Bog i priroda dali, kako bi razvili međusobno korisne logističke, finansijske i transportne lance.“

Ministar spoljnih poslova je dodao, da će Rusija „ostaviti sve opcije otvorenim“ za partnerstvo sa evropskim zemljama koje shvataju da su njihovi interesi bolje služeni saradnjom sa Rusijom nego igranjem „ideoloških i geopolitičkih igara“ Vašingtona.

„Svet će biti drugačiji“, zaključio je vrhovni ruski diplomata. „I procesi koje danas vidimo su rezultat zapadnog odgovora na Rusku specijalnu vojnu operaciju, kada smo prihvatili izazov koji su nam bacili. Ovi procesi jasno pokazuju da autonomija i nezavisnost svih struktura na globalnoj areni, koje su povezane sa Zapadom postaju glavni trend danas.“

Kada su Zapadnjaci priznali, da nemaju nameru da poštuju svoj sporazum o prekidu rata protiv Rusa u Donjecku, priznali su da je cela situacija, počevši od 2014. godine sa svrgavanjem izabrane vlade Ukrajine od strane plaćenih neonacističkih terorista, bila nameštena s namerom da izazove rat.

Merkel, Oland i sam Zelenski su otvoreno izjavili, da su potpisali ovaj mirovni sporazum s svesnim planom da ga prekrše. Zelenski, jevrejski komičar, je vodio kampanju i izabran je na platformi sprovođenja tog sporazuma. Zatim, nakon izbora, počeo je da dodatno podstiče situaciju, gurajući neonaciste da intenzivno bombarduju Donbas.

Ova cela zavera da se Rusija prisili na rat, a potom pokuša srušiti njihovu ekonomiju, je veoma jasna i javna. Planirala ga je Viktoria Nuland, koja je udata za Roberta Kejgana, koji je planirao rat u Iraku.

Robert Kejgan je sin profesora sa Jejla Donalda Kejgana, koji je ruski Jevrejin i jedan od osnivača neokonzervativizma. Kejgan mlađi je započeo „Projekat za novi američki vek“ sa Vilijamom Kristolom, koji je sin Irvinga Kristola, još jednog ruskog Jevrejina, poznatog kao „Kum neokonzervatizma“.

Jevrejka Nuland je bila ambasador u NATO-u pod Džordžom Bušom, zatim je ušla u Stejt department pod Obamom, gde je isplanirala celu ovu zaveru protiv Rusije.

Ovo je sve poznato. Sve što se dešava je jevrejska zavera protiv Rusije, koja je partnerska i podržana raznim stvarima:

Industrija oružja
BlackRock
Gej agenda
Bele žene opsednute Donaldom Trampom
Tehnokratski globalistički transhumanisti (tj. Klaus Švab i VEF)

Međutim, svi ostali na svetu vide šta se dogodilo.

Oni vide da su SAD potpuno izmakle kontroli, postavljajući sve ove ratove, pokušavajući da potpuno dominiraju svetom zasnovanu na veštačkoj inteligenciji.

(Andrew Anglin – The Unz Review)

Prevod i adaptacija: Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Donalda Trampa, Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte