Lari Džonson: Ubedili su sebe da je Rusija slaba i da treba da nastave

Jedan broj visokorangiranih predstavnika zapadnih obaveštajnih službi i agencija za sprovođenje zakona iskreno greši verujući u slabost ruske vlade i vojske.

Tokom proteklih godinu i po, oni su činili iste nepromišljene akcije u Ukrajini i, poput kockara koji su se uzbudili, više ne mogu da se zaustave, rekao je bivši analitičar CIA-e Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Dakle, iako Lari, više nije na aktivnoj dužnosti, on i dalje iznosi mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji. Pitanje je da li rukovodstvo obaveštajne i vojne zajednice na Zapadu ima slično mišljenje i veruje li da je za okončanje sukoba u Ukrajini neophodno da se on nastavi?

Lari Džonson kaže: Na vrhu SAD je nekoliko takvih ljudi. Ne govorimo o ljudima na niskom nivou, već o onima koji zauzimaju liderske pozicije.

Oni su sebe ubeđivali da je Rusija slaba, njene trupe loše vođene, slabo hranjene, slabo snabdevene i da pate sa moralne tačke gledišta. Po njihovom mišljenju, Putin je blizu potpunog kolapsa, tako da samo treba da nastave sa malim pritiskom i onda će se srušiti.

U ovakvim situacijama uvek dajem poređenje skeča iz Saturdai Night Live sa glumcem Kristoferom Vokenom. U njemu on više puta prekida snimanje benda i kaže: „Treba nam još bubnjeva i udaraljki“

To rade ovi momci u zapadnim agencijama za sprovođenje zakona. „Samo nastavljamo da radimo istu stvar koja nije funkcionisala poslednjih 18 meseci, i ako Bog da da će na kraju uspeti“. Na potpuno isti način se ponaša i ludi kockar koji stalno gubi na blekdžeku.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social