Kupio ovaj auto za 300 evra, pa ga sredio i prodao u Londonu za 8.000 evra

fica

Prema rečima prodavca, za kupovinu vozila najčešće su zainteresovani naši ljudi iz Švedske, Francuske, Nemačke i Austrije.

Vozilo „Zastava 750“ iz 1967. godine, među ljubiteljima poznatiji kao fića, prodaje se po neverovatnoj ceni od 7.700 evra!

Vlasnik automobila, čija proizvodnja je u Kragujevcu krenula pre 62 godine, što je i proslavljeno 18. oktobra, kaže da je u pitanju u potpunosti restaurirano vozilo, sa originalnim fabričkim delovima.

– Taj fića je jedan od 30 koje sam kupio u poslednjih nekoliko godina, dok su to radili samo Romi. Namenjen je za ozbiljne, naše kupce iz inostranstva, koji su veliki zaljubljenici u „Zastavina“ vozila.

– Oni su rođeni u doba kad je taj auto izašao iz proizvodnje, ili je njihovim roditeljima to bio prvi auto – objašnjava ovaj prodavac. Prema njegovim rečima, kupci najčešće dolaze iz Švedske, Francuske, Nemačke i Austrije.

– Nedavno sam baš prodao jednog u London po ceni od 7.000 funti, odnosno 8.000 evra – pohvalio nam se ovaj prodavac i restaurater. Inače, treba naglasiti da je registracija oldtajmera jeftinija od običnih vozila.