Naslovnica U FOKUSU Kristijan Šmit u Beogradu – „Otišao kod Vučića da traži podršku“

Kristijan Šmit u Beogradu – „Otišao kod Vučića da traži podršku“

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je današnji susret Aleksandra Vučića i Kristijana Šmita u Beogradu.

Komšić je izjavio da je visoki predstavnik BiH otišao kod srpskog predsednika da traži podršku za potez koji je načinio posezanjem za bonskim ovlašćenjima.

Komšić, kako prenosi sarajevski portal Klika, smatra da je Šmit otišao kod Vučića da od njega traži podršku za potez koji je povukao i da traži od predsednika Srbije da, kako kaže, pokuša da urazumi srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Šmit je pre dva dana prvi put u svom mandatu, koji je započeo krajem jula prošle godine, posegao za bonskim ovlašćenjima i van snage stavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske usvojen u Narodnoj Sskupštini Republike Srpske.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Komšić tvrdi da regaovanjem na tu odluku visokog predstavnika Dodik, kako kaže, „upada u dalje probleme“.

Tvrdi i da Dodik ništa ne može da uradi po pitanju državne imovine mimo odluka Ustavnog suda i visokog predstavnika. O mogućnosti da Rusija napusti Veće za implementaciju mira Komšić je rekao da smatra da se to neće dogoditi, ali da im, kako navodi, zahvaljuje ako to urade, preneli su sarajevski mediji.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure OVDE 

(tanjug)