Kikiriki sadrži brojne sastojke, na primer, masti, vitamine, vlakna, sastojke za prevenciju raka koje poboljšavaju imuni sistem organizma. Samo dva ili tri kikirikija dnevno može smanjiti opasnost od istinske infekcije.
Pojedinci koji su jeli kikiriki više od sedam puta svake sedmice pokazali su 20 posto nižu stopu smrtnosti.
Evo njegovih prednosti:
Smanjuje rizik od dijabetesa i kontroliše šećer u krvi
Kikiriki može smanjiti opasnost od dijabetesa do neverovatnih 21%.
Drži srce zdravim
Istraživanje je pokazalo da ljudi koji su jeli kikiriki imaju 35% smanjenu opasnost od koronarnih bolesti.
Štiti od raka debelog creva
Ispitivanje je utvrdilo da žene koje su jele kikiriki ni manje ni više nego dva puta nedeljno imale su 58% manje šanse da imaju rak debelog creva. Kod muškaraca to je 27% manje šanse.
[adsenseyu5]