Ko je tiktoker i jutjuber, navodni uzor maloletnog K. K?

Influenser Vuk Vico koji je navodno inspirisao maloletnog ubicu da počini masovno ubistvo u školi uhapšen je u Novom Sadu, preneli su mediji

Srpski mediji preneli su da je influenser Vuk Vico, autor videa koji je navodno poslužio kao inspiracija maloletnom K. K. da izvrši masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ priveden u Novom Sadu na 48 sati.

Vico je navodno uhapšen zbog sumnje da je učinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet eksplozivnih materija i nasilničko ponašanje.

MUP Srbije i dalje nije potvrdio ovu informaciju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Vico, koji ima skoro milion pratilaca na TikToku i 270.000 pratilaca na Jutjubu, svojevremeno je objavio video u kome pokazuje kako se obračunava sa „hejterima“, odnosno, onima koji ga ne vole i vređaju.

U spornom videu koji je gledao K. K. do detalja su prikazane scene pripreme ubistva i samog čina ubistva, kao i fotografije osoba koje su mu bile meta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je maloletni ubica bio pratilac jutjub kanala Vuka Vica.

„On je pratilac. Ovi mladići su to skinuli posle izvesnog vremena. Teško je pronaći uzročnu vezu, ali je nesumnjivo da je dečak ubica ovo gledao. Kako da regulišemo ovakve sadržaje u budućnosti? Ovi momci zarađuju veliki novac od toga“, rekao je Vučić.

Uhapšeni influenser na društvenim mrežama najčešće je postavljao „skečeve“ i „smešne snimke“.

Kako je pisao „Kurir“, za vreme prvih razgovora socijalne službe sa dečakom koji je počinio jeziv zločin u školi na Vračaru on je rekao da je bio oduševljen kriminalističkim serijama, ali i dokumentarcima o masovnim ubistvima koje je gledao po nekoliko puta.

Prema izvorima „Kurira“ on je po nekoliko puta gledao film „Američka tragedija“ u kome se prikazuje kako majke žrtava pate, ali i kako majka ubice pati zbog onoga što je njeno dete počinilo. K.K je čak u jednom momentu navodno i rekao da je hteo da majke njegovih drugara pate, kao i njegova majka.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte