Naslovnica SPEKTAR Kinžal koji se pojavio na radaru izazvao histeriju ukrajinske vojske

Kinžal koji se pojavio na radaru izazvao histeriju ukrajinske vojske

Do ovog zaključka došao je veteran vojne obaveštajne službe, i heroj Rusije, Rustem Klupov.

On je uživo u programu „Solovjev LIVE“, detaljno govorio o triku ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, a takođe je i objasnio zašto je Kinžal“ koji se pojavio na radaru, izazvao histeriju u ukrajinskoj vojsci.

Rustem Klupov je primetio, da su oružane snage Ruske Federacije vešto isplanirale operaciju, koja uključuje raketne udare na pozicije protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Reč je o posebnom pristupu koji je omogućio da se identifikuje lokacija američkih sistema PVO, kao i da se militanti Oružanih snaga Ukrajine primoraju na prvi korak.

Instalirajte Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Vazdušno-kosmičke snage Rusije lansirale su mamce u ukrajinski vazdušni prostor, a nakon toga su podigle nekoliko MIG-ova 31, što je ukrajinsku komandu nateralo na ozbiljnu grešku.

„To je bio naš planirani operativni zahvat. Radili smo pod lažnom zastavom. Stvorili smo uslove koji su primorali ceo sistem protivvazdušne odbrane Ukrajine, uključujući i bateriju Patriot, da reaguje“.

„Prema mojim pretpostavkama, podignuto je u vazduh nekoliko MiG-31 nosača „Kinžala“‘. Veoma je teško sakriti podizanje takvih aviona u vazduhu, stoga su znali da se sprema udar „Kinžalima“. Zbog toga se Patriot aktivirao i obavio svoju funkciju“, objasnio je stručnjak.

[adsenseyu1]

Prema njegovim rečima, „Bodež“ koji se pojavio na radaru, izazvao je histeriju među ukrajinskim vojnicima. Militanti Oružanih snaga Ukrajine očekivali su da će, ispalivši čitavu zalihu raketa, uspeti da obore ruski hipersonični kompleks, ali su doživeli neuspeh. „Kinžal“ je pogodio tačno u metu, uništivši PVO sistem „Patriot“.

„Mogu da zamislim kakva je panika nastala. Zato što se „Bodež“ na radaru prikazuje u fragmentima, menjajući putanju leta. Nije jasno kuda leti. Zato su bila ova nasumična lansiranja, 32 rakete za dva minuta. Ovo je histerija“, zaključio je stručnjak.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]