Naslovnica SPEKTAR Kineski ministar iznenada nestao a sada se saznalo za skandal

Kineski ministar iznenada nestao a sada se saznalo za skandal

Bivši kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang, otpušten je sa svoje funkcije zbog vanbračne afere u Sjedinjenim Državama, piše The Wall Street Journal.

Bivši šef kineskog ministarstva spoljnih poslova napustio je funkciju u julu ove godine, pošto je revizija sprovedena protiv njega otkrila da je, dok je još bio na poziciji ambasadora Kine u Sjedinjenim Državama, imao vanbračnu vezu tamo i čak postao otac.

Imena njegove devojke i sina nisu otkrivena. Napominje se da se veza nastavila tokom čitavog mandata Ćin Ganga kao ambasadora.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Trenutno se utvrđuje da li su vanbračna veza bivšeg ministra ili druge radnje nanele štetu nacionalnoj bezbednosti. Kako navodi izdanje, bivši ministar pruža punu pomoć u istrazi.

Bivši kineski ministar spoljnih poslova se povukao iz javnosti a poslednji put je viđen 25 juna. Nekoliko sastanaka koji je trebalo da se održe uz njegovo učešće je odloženo.

Kasnije su se pojavile informacije da je Ćin Gang smenjen sa funkcije a na njegovo mesto je postavljen Vang Ji, koji je ranije bio na čelu kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta.

Ranije je objavljeno da je još jedan kineski zvaničnik, ministar odbrane Kine Li Šangfu se takođe povukao iz javnosti.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social