Naslovnica SPEKTAR Kijev slučajno objavio stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine

Kijev slučajno objavio stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine

U Kijevu su slučajno objavljeni podaci o gubitku 400 hiljada boraca ukrajinske vojske od početka sukoba u zemlji, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

„Ljudi mi konačno govore: „Znaš, Mekgregore, bio si u pravu. Poginulo je 400.000 vojnika Ukrajinskih snaga“. To su slučajno potvrdili i sami Ukrajinci, rekavši da treba da odaju poštu poginulima. Pomenuli su isto toliko – 400.000 vojnih lica“, rekao je oficir.

On je podsetio, da je to više od ukupnih gubitaka Sjedinjenih Država u Drugom svetskom ratu. Istovremeno, američka vojska se borila sa Vermahtom, koji je do 1944-1945. godine u velikoj meri iscrpljen borbama na Istočnom frontu i lišen nadmoći u vazduhu, precizirao je pukovnik.

„Koga zezamo? Ovo ne može dugo da traje. Uskoro će se sve promeniti. Sukobu je došao kraj“, rezimirao je Mekgregor.

Ranije je mobilni operater „Kijevstar“ otkrio stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine, pokrenuvši akciju pozivajući se na slanje poruke „hvala“ na broj poginulog vojnika. Promotivni video je glasio: „400.000 heroja se više nikada neće javiti na telefon“.

Ranije je načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine, Kiril Budanov, potvrdio ozbiljne gubitke Oružanih snaga Ukrajine.

[adsenseyu1]

U novembru prošle godine, šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je, da je od početka „specijalne operacije“ poginulo 100.000 ukrajinskih vojnika. Ta rečenica je kasnije u potpunosti uklonjena iz njene izjave.

Potom je sekretar za štampu Vladimira Zelenskog, Sergej Nikiforov, izrazio mišljenje da šefica EK nije trebalo da iznosi ove podatke. Prema njegovim rečima, takve informacije treba da saopštavaju samo predsednik i ministar odbrane Ukrajine.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social