Naslovnica IZA OGLEDALA Ruske tajne službe pronašle mumiju drevnog astronauta

Ruske tajne službe pronašle mumiju drevnog astronauta

ksthstrsh54gr

Ova priča je potekla iz dokumentarca emitovanog na američkoj televizijskoj mreži Sci-Fi 1998. godine pod imenom „Tajni dokumenti KGB-a o vanzemaljskim otmicama“.

Ova američka mreža je emitovala film jedanput, a njegovu kopiju imaju samo oni koji su se odlučili da snime film za vreme emitovanja.

Film prikazuje tajnu ekspediciju KGB-a u Egipat, tokom koje je sovjetska obaveštajna služba otkrila mumiju vanzemaljca. Pre emitovanja na televiziji, za ovu ekspediciju su znali samo članovi KGB-a.

rusija mumija1

Sve je počelo sa otkrićima Viktora Ivanoviča, ruskog neurologa i astrofizičara kojeg je Kremlj unajmio kao naučnog savetnika za razvoj naprednih pogonskih sistema.

Ivanovič je za Sci-Fi rekao da je imao pristup tajnim arhivama KGB-a, vezanim za ekspediciju iz 1961. godine poznatu kao „Projekat Isis“, a čiji je cilj bio da se otkrije da li znanje i tehnologija drevnih Egipćana mogu da se primene u vojsci.

[adsenseyu1]

Tim su činili egiptolozi sa Sovjetske akademije nauka, egiptolog Herman Aleksin iz muzeja Ermitaž, vojni stručnjaci za hemiju i radioaktivnost, astronomi Vladimir Juri i Sami Šaraf, ali i Gamel Abdel Naser, drugi predsednik Republike Egipat.

Ako se uzme u obzir istorijski period za vreme kojeg se sve to dešavalo, nije čudo što su Egipat i Sovjetski savez sarađivali. Od konflikta 1956. godine, kada je Izrael napao Egipat za vreme Kanalske krize, Sovjetski savez je bio na strani Egipta. Procenjuje se da je tad negde i počeo Projekat Isis.

Ekspedicija je organizovana nakon što su dva beduina slučajno otkrila misterioznu grobnicu u jednoj od piramida iz Gize. Njima je u grobnici pozlilo, nakon čega su hospitalizovani i ispitivani od strane KGB-a i egipatske obaveštajne službe.

[adsenseyu5]

Od tog trenutka je Projekat Isis dobio najviši prioritet i činilo se sve što je moguće da se pronađe i analizira dotična grobnica. Dve države su tajno organizovale ekspediciju iz straha da bi CIA mogla da sazna za ovo otkriće.

Prema Ivanovičevom izveštaju, Sovjeti su pronašli gomilu artefakata u toj grobnici.

Navodi se da je pronađeno sledeće:

  • 15 kutija artefakata
  • 1 delimično mumificirano telo
  • 1 kameni sarkofag
  • 8 primera hijeroglifa

Jedan od naučnika koji je prvi ušao u grobnicu je napisao:

„Tokom istraživanja zidova primetili smo čudnu odbojnu silu za koju nismo našli naučno objašnjenje“.

rusija mumija2

U izveštaju se takođe navodi da su kriptografi delimično dešifrovali natpis na zidovima grobnice, te da se govori o proročanstvu koje uključuje „povratak krilatog“.

Ipak, najveće iznenađenje je bila mumija, koja je bila viša od 2 metra, što je daleko više od prosečne visine drevnih Egipćana.

Analiza izotopom ugljenika, koju je izvršio molekularni biolog Boris Timojev, otkrila je da je telo staro oko 12.000 godina, što znači da je ono nekoliko hiljada godina starije od Egipćana. Čije se onda mumificirano telo nalazi u sarkofagu?

Prema egipatskoj mitologiji, porodica bogova je sišla sa zvezda u Egipat. Oni su zatim preneli Egipćanima svoje znanje i mudrost. Kasnije su se vratili na nebesa s izuzetkom Ozirisa, koji je dobio zadatak da štiti znanje predaka.

Prema egipatskoj mitologiji, Oziris je došao sa neba u „letećem čamcu“. Da to nije možda bio NLO?

Oziris je naučio ljude da uzgajaju njive i proizvode vino, a narod ga je voleo. Nakon njegove smrti, njegovo telo je mumificirano i zakopano na tajnoj lokaciji.

rusija mumija3

Zbog ovog mita, mnogi naučnici i akademici su postali ubeđeni da je telo u sarkofagu u stvari mumija Ozirisa – kralja vanzemaljaca!

Pošto je bilo vreme Hladnog rata, sovjetskim naučnicima je palo na pamet da bi mogli da otkriju neku vanzemaljsku tehnologiju koja bi im donela prednost u ratu. Oni su počeli da proučavaju piramide ne bi li shvatili njihovu svrhu. Mnogi od njih su verovali da su piramide moćne mašine koje kanališu energiju kosmosa ili predstavljaju neki međuzvezdani emiter.

Na crno-belom filmu se mogu uočiti vojnici koji ulaze u egipatsku grobnicu bez gas maski. Kada su otvorili sarkofag, mogao se videti oblak otrovnog gasa i reakcija vojnika koji su sa strahom posmatrali mumiju u sarkofagu.

Vojnici su kasnije prikazani u posebnim zaštitnim odelima jer je očigledno pokrenuta detaljnija analiza grobnice.

Ukoliko su sve ove informacije tačne, trebalo bi bolje da razmislimo o evoluciji ljudske civilizacije i njenom nastanku.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]