Naslovnica IZA OGLEDALA Naučnici ne mogu da objasne: Otkud ovaj predmet u drevnoj egipatskoj piramidi

Naučnici ne mogu da objasne: Otkud ovaj predmet u drevnoj egipatskoj piramidi

hgedghf

Neki veruju da je ovo najbolji dokaz o tome da su Egipćani posedovali znanje i tehnologiju iznad našeg nivoa.

Prema teoretičarima drevnih astronauta, ovaj objekat dokazuje hipotezu da je u prošlosti korišćena visoko napredna tehnologija i da su drevni Egipćani posedovali neverovatne alate.

Predmet je pronađen od strane arheologa Voltera Brajana Emera 1936. godine u grobnici princa Sabu u Sahari.

[adsenseyu1]

Princ Sabu je bio sin faraona Ađuba, vladara prve dinastije koja je upravljala Egiptom oko 3000. godine pre nove ere. Misteriozni kružni objekat od 61 cm u prečniku i debljine 10,6 cm napravljen je veoma pažljivo od škriljaca, što je, kako navode arheolozi, veoma mukotrpan posao. Objekat izgleda kao konkavni točak sa tri izrezbarena noža s unutrašnje strane i podseća na propeler broda pošto čak ima i rupu u centru.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2E1F“]Niko od ljudi koji su imali prilike da analiziraju ovaj misteriozni objekat nije uspeo da objasni koja je njegova namena niti znaju kako je nastao dizajn pošto točak još uvek nije bio izmišljen u drevnom Egiptu.[/stextbox]

[adsenseyu5]

Točak je u Egipat stigao tek nakon invazije Hiksosa pred kraj Srednjeg kraljevstva 1640. godine pre nove ere, što znači da ovaj misteriozni objekat sigurno nije korišćen kao točak. Takođe, istraživači smatraju da je objekat bio previše krhak da bi služio kao točak.

Neobični objekat je napravljen od materijala kojeg ima dosta u oblasti u kojoj je otkriven, a njegovo pravljenje ne zahteva naročitu tehnologiju koja nije mogla postojati u drevnom Egiptu, iako zahteva majstorstvo van svake pomisli. Naučnici ne znaju gde u egipatskoj istoriji da postave ovaj objekat niti mogu da dokuče koja je bila njegova namena.

Sličnost ovog objekta sa modernim propelerom je neverovatna, a upravo ta sličnost pokreće rasprave među stručnjacima.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF370F“]Da li je moguće da su Egipćani videli negde ovu tehnologiju i pokušali da je rekreiraju kao što misle stručnjaci za NLO-e i neki istraživači?[/stextbox]

Inžejeri u Lockheed Missile & Space Company su dizajnirali sličan uređaj sedamdesetih godina, s ciljem da ga iskoriste za uštedu energije u železničkom saobraćaju ili električnim vozilima. Ono što je čudno jeste da je dizajn gotovo identičan sa propelerom iz drevnog Egipta.

nfhltr5

Egiptolog Kiril Aldred je napomenuo da je objekat, nezavisno od toga za šta je korišćen, nesumnjivo reprodukcija ranijeg metalnog objekta.

Još uvek se nije došlo do zadovoljavajućeg objašnjenja po pitanju dizajna i namene ovog objekta.

 [stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2F0F“]Da li je moguće da je ovaj „propeler“ u stvari replika uređaja koji su Egipćani videli pre nekoliko hiljada godina i odlučili da ga posvete zagrobnom životu princa Sabu?[/stextbox]

Webtribune.rs

[adsenseyu5]