Naslovnica IZA OGLEDALA Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi...

Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi pronađen vanzemaljac u kristalnom kovčegu

mumija

[adsenseyu3]

Egipatski časopis Rose al-Yusuf je u martu 2000. godine objavio neobičan članak o vanzemaljcu otkrivenom u Velikoj piramidi u Gizi.

Navodi se da je francuski egiptolog Luj Kaparat 1988. godine istraživao unutrašnjost Velike piramide kada je slučajno naišao na tajnu odaju. Prostorija je bila zapečaćena čim je piramida završena, pre više od 4.500 godina, a u njoj se nalazio „kristalni, providni sanduk“.

Kristalni sanduk je služio za održavanje čovekolikog vanzemaljca ili hibrida čoveka i vanzemaljca u životu, pri čemu je Kaparat naveo da se on nalazio u nekom obliku hibernacije. Otkriće do tada nepoznate odaje unutar Velike piramide zvuči intrigantno, ali pronalazak vanzemaljca je još neverovatniji.

Daljim istraživanjem odaje otkriveni su tragovi o identitetu ovog bića, pošto su arheolozi pronašli drevni svitak papirusa. Prema hijeroglifima na svitku, ovo biće je zapravo vanzemaljski glasnik koji je stigao u drevni Egipat za vreme vladavine faraona Keopsa. Njegova misija je bila da najavi dolazak svoje braće, koja su izrazila veliko interesovanje za egipatsku kulturu.

[adsenseyu1]

Faraon je posetioca tretirao sa mnogo poštovanja, pošto je na papirusu pisalo da je Velika piramida zapravo sagrađena za čuvanje kristalne kapsule sa čovekolikim vanzemaljcem. Činjenica da je sistem za održavanje života radio i nakon nekoliko hiljada godina podržava teoriju da su piramide sagrađene uz pomoć vanzemaljske tehnologije, ali i daje kredibilitet teoriji da su piramide u stvari prijemnici energije.

Kratko nakon ovog otkrića, Kaparat je pozvao svog prijatelja i kolegu, biologa F. de Braga, koji je u to vreme bio u Španiji. On je seo na prvi avion za Kairo, nadajući se da će uzeti uzorke krvi, tkiva i DNK od vanzemaljca u hibernaciji. Međutim, kada je avion sleteo, de Bragu su egipatske vlasti momentalno poslale natrag u Madrid. Državna bezbednosna služba je konfiskovala kristalni sanduk sa vanzemaljcem i premestila ga na nepoznatu lokaciju.

Više se nikad nije čulo za Kaparata niti za tajne odaje, a Egipat nije dao nikakvu zvaničnu izjavu povodom ovog slučaja.

Međutim, ovo nije ni prvi ni poslednji incident u kojem je u piramidi pronađeno telo koje nije ljudsko.

[adsenseyu4]

Prema legendi, prvi čovek koji je upao u Veliku piramidu u Gizi bio je moćni kalif po imenu Abdulah al Mamun, sin Haruna al Rašida. Njegov tim je 813. godine nove ere nakon nekoliko nedelja ručnog bušenja uspeo da se probije kroz nekoliko blokova granita u odaju u kojoj su se nalazili ostaci čovekolikog vanzemaljca. Vanzemaljac je sahranjen sa velikim poštovanjem, okružen dragocenostima.

Piter Tompkins je u svojoj knjizi „Tajne Velike piramide“ opisao ovaj događaj:

„Neki arapski autori navode da je Mamun pronašao sarkofag sa kamenom statuom u obliku čoveka. Oni su napisali da se unutar statue nalazilo telo sa zlatnim oklopom optočenim dragim kamenjem, mačem neprocenjive vrednosti na grudima i rubinom veličine jajeta na glavi, koji je sijao neverovatnom jačinom“.

Druga misteriozna mumija vanzemaljskog bića je otkrivena u maloj piramidi El-Lahun, južno od druge grobnice faraona Senusreta. Prema priči, mumiju je 1997. godine otkrio Viktor Lubek, penzionisani profesor Univerziteta u Pensilvaniji.

Mumija krhkog bića je bila dužine metar i po i sahranjena je s velikim poštovanjem. U grobnici su pronađeni brojni intrigantni objekti. Kako navodi članak Weekly World News iz 2003. godine:

„Mumija potiče iz 1880. godine pre nove ere i očigledno nije u pitanju čovek. Nejasno je kog pola je biće, ali je posedovalo neobičnu kožu poput reptila, nije imalo uši i imalo je velike oči u obliku badema“.

[adsenseyu1]

Natpisi u grobnici ukazuju na to da je mumija pripadala važnom biću koje je postavljeno za savetnika kralja. Njegovo ime je bilo Ozirunet, što znači „poslat sa neba“.

Telo Oziruneta je očuvano na neobičan način i bilo je prekriveno lanenim platnom i miksturom gline i zlata.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2A12″]Što se tiče nepoznatih objekata otkrivenih unutar piramide, oni su opisani kao „uređaji napravljeni od čvrstog sintetičkog materijala koji niko nije uspeo da identifikuje, dok je njihova svrha potpuna misterija“.[/stextbox]

Ovo otkriće je bilo prilično uznemiravajuće za mnoge egipatske zvaničnike koji su želeli da to ostane tajne dok se ne dođe do racionalnog objašnjenja. Navodi se da je mumija završila u Floridi s ciljem detaljne analize, i od tada niko nije čuo za Oziruneta.

Takođe, 1988. godine je pronađen mumificirani prst dužine 37,5 cm.

Iako ove priče deluju čudnovato, moramo priznati da su egipatske piramide i danas pune misterija.

Kada su (i ako su) Egipćani sagradili piramide u Gizi, oni su pokazali impresivne veštine inženjerstva, matematike i astronomije, što se vidi iz njihovog dela.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]