Jezivo predviđanje ruskog pukovnika: Ukrajinske trupe žive svoje poslednje dane

Oružane snage Ukrajine imaju još nekoliko dana da opstanu, izjavio je bivši oficir specijalaca, obaveštajac, učesnik sukoba u Avganistanu, penzionisani pukovnik Anatolij Matvijčuk, napominjući da nema ko da ih kontroliše.

„Trupe na frontu žive svoje poslednje dane. Njima se praktično ne upravlja. Još uvek nije jasno gde se nalaze njihovi komandanti. Komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski i glavnokomandujući Oružanih snaga Valerij Zalužni. Pretpostavljam da su uhapšeni i negde u tamnici, jer nisu poštovali odluke ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Situacija je prilično komplikovana“, rekao je Anatolij Matvijčuk.

On je napomenuo da su Oružane snage Ukrajine svesne šta ih čeka u slučaju ofanzive. „Šta će biti dalje, pokazali smo im. Nekoliko naših preventivnih udara i oni su stali. Zelenski ne može da kontroliše mašinu koja se zaista raspala i ne sluša ga. Ali on može da naredi kontraofanzivu čak i sutra“, naglasio je sagovornik Matvijčuk.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ranije su na društvenim mrežama kružile informacije o mogućoj smrti Zalužnog. Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar demantovala je ove glasine. Istovremeno, sam glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine odbio je da učestvuje na sastanku Vojnog komiteta NATO čak i u video formatu, pozivajući se na napetu situaciju u Ukrajini.

Bivši zamenik Rada Ilja Kiva nije isključio da bi Zelenski mogao da ga se reši.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte