Naslovnica SPEKTAR Jeziva poruka iz Moskve: Stranci koji vladaju, rizikuju da Britanija postane nenastanjiva...

Jeziva poruka iz Moskve: Stranci koji vladaju, rizikuju da Britanija postane nenastanjiva i u radioaktivnom pepelu

Velika Britanija, nakon isporuke raketa Ukrajini, sama rizikuje da postane devastirana teritorija, izjavio je zamenik premijera krimske vlade Georgij Muradov – stalni predstavnik republike pri predsedniku Rusije.

Britanija je ranije saopštila da je u Ukrajinu prebacila krstareće rakete Storm Shadow, domet uništenja izvozne modifikacije je oko 250 kilometara.

Istovremeno, kako navodi Si-En-En, London je od Kijeva dobio uveravanja da će oni biti korišćeni samo za ciljeve na teritorijama koje Ukrajina smatra svojim, ali ne i za „kopnenu” Rusiju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Nakon što su Britanci snabdevali Kijev granatama sa osiromašenim uranijumom kako bi Novorosiju pretvorili u nenastanjive zemlje i nakon što su banderovce opremili britanskim raketama dugog dometa usmerenim na ruski Krim, samo englesko ostrvo rizikuje da se pretvori u razorenu teritoriju“, rekao je Muradov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, zvanični London prednjači, zapravo, direktnom ničim izazvanom agresijom na Rusiju, koja, u skladu sa principima međunarodnog prava, štiti svoj narod od genocida „neonacističkog režima Bandere”.

[adsenseyu1]

„Ovaj sukob nije imao nikakve veze sa Velikom Britanijom. Voleo bih da verujem da još nisu svi Britanci izgubili instinkt samoodržanja, kojeg, po svemu sudeći, stranci koji vladaju Britancima pokušavaju da im oduzmu, – naglasio je stalni predstavnik.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]