„Jasno je posle Vimbldona – Đoković je najveći svih vremena“

Sve je veći broj teniskih stručnjaka koji smatraju da je Novak Đoković teniski GOAT.

Poslednji u nizu je njegov mentor Nikola Pilić, čiju je akademiju Novak prošao kada je bio dečak.

Pilić nema dilemu da je, tek posle osvajanja Vimbldona, Novak postao najbolji teniser svih vremena po njegovom mišljenju.

„Đoković je fenomenalan, veliki rad, pošten i vredan. Srpski novinari su me davili 2019. godine da kažem kako je Novak najbolji. Nisam hteo to da izgovorim dok nije osvojio Vimbldon ove godine. Onog dana kada je to učinio stavio sam brojke na sto, ima isti broj Grend slemova kao Nadal i Federer, sa svima bolji međusobni skor, ide ka 350 nedelja na prvom mestu ATP liste“, počeo je Pilić za „Večernji“.

I nije se zaustavio na tome.

„Osvojio je najviše Masters turnira, jedini je najmanje dva puta osvojio svaki Grend slem, niko nije došao do 17.000 ATP poena, na listi na kojoj Mari, Nadal i Federer zajedno nemaju kao on. Ne zanima me koja si stranka u politici, već šta si napravio. Novak je jako inteligentan. Pogledajte kako u Pekingu na kineskom pozdravlja publikum, u Parizu govori perfektan francuski, a isto tako i u Italiji i SAD“, rekao je Pilić i poentirao na kraju:

„Nisam subjektivan, Novak je najbolji svih vremena“, zaključio je.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(b92)