INFORMACIJE INSAJDERA: Ako Vučić za 3 meseca ne preda Kosovo DOLAZE STRANE SLUŽBE DA GA SVRGNU – ALI NE SAMO NJEGA …

gfvdgretxghdegfrsdwesfsd

Vašington je srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću isporučio ultimatum s porukom da ima rok od tri meseca da reši pitanje Kosova onako kako je na Zapadu zacrtano.

U suprotnom, CIA je spremna da krene u nemilosrdnu akciju rušenja vlasti u Srbiji, a Vučić i njemu bliski ljudi naći će se na meti brutalnog političko-medijskog udara, piše „Srpski telegraf“.

Kako je diplomatskim kanalima preneto predsedniku Srbije, rok da se ispuni zahtev neće biti produžavan. Na udaru će se, uz njega, prvi naći ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i direktor BIA Bratislav Gašić. Upravo kao najavu ovakve odmazde, proteklih dana mogli smo da slušamo pretnje zapadnih zvaničnika i oficira (sadašnjih i bivših), poput Pompea, Skaparotija, Ešdauna…

– Amerikancima i njihovim saveznicima po pitanju Kosova ne ide sve onako kako su zamislili. Sve se, bar kako oni vide, otrglo kontroli, Srbija i Vučić ne pokazuju ni najmanju nameru da popuste i dozvole Kosovu stolicu u UN, dok uporedo jača podrška koju naša zemlja dobija na međunarodnom planu, pre svega od Rusije i Kine – objašnjava dobro upućeni sagovornik Srpskog telegrafa i dodaje da su zbog toga u Vašingtonu sve nervozniji.

PUCALI U PRAZNO
Prema njegovim rečima, nekoliko američkih izaslanika vratilo se iz Beograda neobavljenog posla, pre svih Metju Palmer i Ves Mičel, i to je razbesnelo stratege takozvane američke duboke države, koji i dalje kontrolišu CIA i Pentagon.

– Ma šta ko mislio, Amerikancima se žuri da zaokruže projekat stvaranja nezavisne države Kosovo. Zbog toga je pritisak na Vučića i Srbiju pojačan do maksimuma – priča naš sagovornik.

Prema onome što je procurilo iz diplomatskih krugova, ukoliko Vašington ne dobije ono što želi, od septembra-oktobra počeće CIA ofanziva na vlast u Srbiji, oličena u kreiranju afera, spinovanju i montiranju, uz istovremeno pojačano finansiranje svih onih koji se na unutrašnjem planu bore protiv Vučića.

Komentarišući ova saznanja, profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić kaže za Srpski telegraf da Srbiji preti konflikt sličan onom u Kumanovu 2015.

Bečić: Siguran sam da naša državna politika može odoleti ovakvim pritiscima
– Imena koja se navode kao mete američkog udara znak su da CIA kreće na odbrambeno-bezbednosni sistem. To je oprobana matrica, već viđena u Makedoniji, i treba je uzeti za ozbiljno. Prikrivenim akcijama američke službe sprovode atentate, ali ovim javnim ruše režime perfidnim sredstvima, izazivajući konflikte. Rezultat toga je da se isprovocira reakcija Srbije i prikaže njena nesposobnost, čime je veliki deo posla već obavljen – naglašava Perišić.

KONAČNO REŠENJE
Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da je ovaj ultimatum samo najkonkretnija pretnja od svih do sada iskazanih:

– Kad SAD kao velika sila ima situaciju nerazumevanja sa Evropom, koja ne podržava politiku Trampa, onda se kreće đonom u nastojanju da se sve reši munjevito. Rok od tri meseca dat je, po mom mišljenju, zbog globalnih odnosa. Ostvarenje plana omogućilo bi Vašingtonu da pokaže Rusiji i Kini ko je glavni.

Predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igora Bečića ne iznenađuje ovakav pritisak.

– Predsednik Vučić ima viziju konačnog rešenja kosovskog pitanja, a pokazao je već mnogo puta da ga nije strah od donošenja odluka i odgovornosti. Amerika je sklona pretnjama i to nije ništa novo, ali naša državna politika može odoleti i takvim pritiscima – siguran je Bečić.

Goran Mitrović (Republika)