Naslovnica ŽIVOT I LEKARI ŠOKIRANI: Ovo ulje ubija 93% ćelija raka debelog creva za...

I LEKARI ŠOKIRANI: Ovo ulje ubija 93% ćelija raka debelog creva za samo 2 dana – VIDEO

fdhws2387hs

Rak debelog creva je danas jedan od najrasprostranjenijih oblika raka među muškarcima i ženama, ali iako ima puno prirodnih lekova koji sprečavaju ovu bolest, medicinski zvaničnici i dalje smatraju da nema dovoljno istraživanja koja podržavaju te činjenice.

Žalosno je to što naukom danas dominira farmaceutska industrija i što se najveći broj istraživanja finansira od strane farmaceutskih kompanija i što su ona uglavnom usmerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi.

[adsenseyu1]

Međutim, to ne znači da se ne sprovode sjajna i značajna istraživanja koja se objavljuju u istaknutim žurnalima.

Odličan primer toga dolazi sa Univerziteta u Adelejdu u Australiji, gde su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50% kokosovog ulja) uništava preko 93% ćelija raka debelog creva kod ljudi nakon 48 sati tretmana.

Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala ćelije raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban ćelijama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).

Eksperimenti su sprovedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na pacovima, pokazavši jednak učinak.

[adsenseyu4]

Problem sa ovakvim istraživanjima jeste taj što su jako skupa, a nisu interesantna za sponzore jer prirodni lekovi ne mogu da se patentiraju. Jednostavno nije u interesu farmaceutskih kompanija da finansiraju ovakva istraživanja iako su ona usmerena na dobrobit stanovništva.

Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mleku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunis sistem i ima antimikrobna svojstva.

Kliničke studije Američkog društva za nutriciju su pokazale da masti u kokosovom ulju „mogu biti korisne u lečenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žučne kesice, Hronove bolesti i raka“.

[adsenseyu1]

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i da poboljšava kvalitet života pacijenata obolelih od raka.

Žalosno je što farmaceutske kuće ne žele da finansiraju dalja istraživanja o čudotvornim efektima ovih prirodnih komponenti.

Sigurno je da se u prirodi nalaze lekovi za sve moguće bolesti, ali bez istraživanja to nikada nećemo otkriti.

© 2016 Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]