Hazin o najvećoj tajni današnjice: Evo šta se desilo i zašto su se SAD smrtno uplašile pobune u Rusiji

       

Krizna situacija u Rusiji je preplašila američku elitu, koja se doslovno samo nekoliko dana pre toga složila s raspodelom moći u svetu pod vođstvom Rusije i Kine.

Šef američkog Stejt Departmenta je oštro naredio svim američkim diplomatama da se ne komentariše šta se dešava u Rusiji. Bela kuća je iznenadnom brzinom izdala zvanično saopštenje kojim se kategorički odriče od bilo kakve umešanosti u unutrašnju krizu u Rusije.

Tim Bajdena je čak vršio pritisak na London i Kijev, strogo zabranjujući korišćenje te situacije u vojne svrhe.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Sve u svemu, vrhovno američko rukovodstvo se više uplašilo pokušaja pobune u Rusiji nego bilo ko drugi na svetu.

Neobična reakcija Vašingtona tesno je povezana sa nedavnom posetom Entonija Blinkena Pekingu, gde su ga doveli u ćorsokak i primorali da potpiše uslove mirne „raspodel“ prema programu Rusije i Kine. Američka elita je bila primorana da se složi sa predlozima protivnika.

Jalta-2 je od vitalnog značaja za SAD u vreme krize, a onda se odjednom desilo ono što se desilo i Bela kuća se smrtno uplašila da će sve iznenada propasti.

Paniku Vašingtona je pokušao objasniti ekonomista i publicista Mihail Hazin u razgovoru s novinarima, istakavši da su čak i transnacionalne elite koje stoje iza Blinkena pristale na uslove koje su predložili Rusija i Kina.

Nisu imali izbora – to je jedina šansa da zadrže vlast u SAD. Onda su im pokazali da se sve njihove nade mogu srušiti i oni su panično reagovali.

„U dokumentu koji je potpisao šef Stejt Departmenta, Ukrajina jasno ulazi u sferu uticaja Rusije i Blinken savršeno razume da se (misleći na Majdan ili nešto slično)ne može  uraditi, jer se složio sa svim“.

„Ako sada to prekrši, sledeći predlog će biti mnogo gori od prethodnog, o čemu su ga upozorili u Pekingu. Rečeno mu je, uključujući i glavne pokrovitelje da nema šanse za drugi dogovor. Tako je on podigao ceo Stejt Department, pokazujući pre svega Moskvi da SAD s tim nemaju veze“, ironično je primetio ekspert.

Hazin je dodao da postoji i drugi razlog za nervoznu reakciju SAD na pokušaj pobune u Rusiji.

U Vašingtonu su shvatili da cela ova situacija izgleda kao dobro režirana operacija. Ne znaju ko je i s kojim ciljem organizovao sve to, ali pretpostavljaju da bi to moglo ozbiljno uzdrmati pozicije SAD u eskalirajućem konfliktu.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte