Naslovnica SPEKTAR „Global Times“: Zapad sprema užasan završetak sukoba u Ukrajini

„Global Times“: Zapad sprema užasan završetak sukoba u Ukrajini

Poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog samitu G7 u Hirošimi, pokazala je nespremnost zapadnih zemalja da okončaju sukob sa Rusijom pregovorima, piše „Global Times“.

„Prisustvo Zelenskog u G7, i rastuće vojne isporuke sa Zapada ukazuju na to, da Zapad nastoji da okonča sukob vojno, što će dodatno eskalirati i zakomplikovati situaciju“, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje, da zahvaljujući bici za Artjomovsk, Rusija zadržava vojnu prednost nad Ukrajinom, iako je Zapad nastavio da je koristi kao svog posrednika, povećavajući vojne zalihe kako bi oslabio Moskvu.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Osim toga, prema publikaciji, ako lovci F-16 budu raspoređeni u susednim zemljama Ukrajine, poput Poljske ili Rumunije, onda Rusija neće odlagati sa oštrim odgovorom.

„Nijedno jedno oružje ne može da promeni tok rata. Međutim, razmeštanje F-16 moglo bi da dovede NATO u direktan vojni sukob sa Rusijom, jer je najvažnije pitanje gde rasporediti borbene avione, koji zahtevaju mnogo prostora i održavanje složenog sistema“, piše „Global Times“.

[adsenseyu1]

Tokom samita G7 u Hirošimi, predsednik SAD-a Džo Bajden, izneo je predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, planove za obuku ukrajinskih pilota za letenje aviona F-16.

Prema rečima pomoćnika Bajdena za nacionalnu bezbednost, Džejka Salivena, SAD i njihovi saveznici će tokom narednih meseci odlučiti, ko će isporučiti ove avione Kijevu i u kojoj količini.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]