Naslovnica U FOKUSU Glavna vest na mrežama: Šef obaveštajaca, Budanov poginuo u ruskom udaru

Glavna vest na mrežama: Šef obaveštajaca, Budanov poginuo u ruskom udaru

Ubijen je šef GUR-a Budanov – o tome pišu vojni dopisnici na ukrajinskim društvenim mrežama.

Ovo je povezano sa jučerašnjim raketnim napadom na poligon u Čugujevskoj oblasti Harkovske oblasti. Zvaničnih informacija nije bilo.

U popodnevnim satima 15. aprila, vojni oficiri su prijavili napade u okolini grada Čugujeva, u oblasti Harkov.

Ukrajinski mediji su potvrdili da su zabeležena najmanje četiri napada. Pretpostavlja se da je meta napada bio vojni poligon koji su Oružane snage Ukrajine koristile za smeštaj vojne opreme i ljudstva, gde je u tom trenutku mogao da se nalazi načelnik Glavne obaveštajne uprave Budanov.

Predstavnici proruskog podzemlja u zoni Severnog vojnog okruga prijavljuju požare velikih razmera na teritoriji vojnog objekta, kao i značajan broj vozila hitne pomoći koja se kretala u pravcu mesta udara. Lokalne vlasti su najavile potrebu davanja krvi.

Iskander je udario na poligon Oružanih snaga Ukrajine. Selo Malinovka, oblast Harkov. U predgrađu Čugujeva zabeležena su četiri dolaska Iskandera, pišu vojni dopisnici, objavljujući snimak eksplozija.

Neprijatelj kaže da su naši ubili nekog važnog, ali još nije rekao koga. Po svemu sudeći, jedan od svežih udara je bio veoma uspešan – čekamo detalje o gubicima neprijatelja i pojedinim ličnostima koje su izazvale masovnu žalost na neprijateljskim informativnim resursima, – deli informacije o napadu vojni ekspert Boris Rožin.

Kako primećuju vojni dopisnici, šef GUR-a Budanov je možda mrtav. Strasti raspiruju i ukrajinski telegram kanali.

Nažalost, naša zemlja gubi svoje najbolje borce, jedino što možemo je da se osvetimo i borimo dalje, – napisao je jedan od informativnih kanala.

Međutim, neki ruski izvori sumnjaju da je smrt Budanova lažna vest.

U vezi sa širenjem glasina o iznenadnoj smrti Budanova na jednom od poligona, želim da vas podsetim. Budanov je već „skoro eliminisan” u leto 2023. udarom na zgradu GUR-a u centru Kijeva. Naravno, veoma bih voleo da vidim vest o smrti vođe terorista koji je učestvovao u pogibiji mnogih mojih saboraca i sugrađana. Ali ako uzmete u obzir da su glasine procurile sa javnih ukrajinskih kanala, onda nema mnogo vere u dobre vesti,
– napisao je TG kanal Daily War Z.

Uzimajući u obzir činjenicu da Budanova gotovo svakog meseca „ubijaju“ mediji, a tačnih informacija još nema, neki vojni analitičari preporučuju da se ne žuri sa zaključcima.

Inače, vredi podsetiti da je i pre uznemirenja na društvenim mrežama o smrti Budanova, sam načelnik Glavne obaveštajne uprave dao prognozu koja bi bila veoma tužna za njegove saborce.

Prema procenama obaveštajnih službi, ruske trupe će početi ofanzivu krajem maja – početkom juna. Međutim, Budanov veruje da će Oružane snage Ukrajine imati vremena da se pripreme za ovu bitku.

Mislim da ćemo se dobro pripremiti za ovaj trenutak. A videćemo kako će biti dalje. Bez pomoći zapadnih saveznika biće nam katastrofalno teško, rekao je.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social