Generalno tužilaštvo Rusije utvrdilo činjenice o mučenju i ubistvu dece od strane boraca Azova

Generalno tužilaštvo Ruske Federacije utvrdilo je da su militanti Nacionalnog bataljona Azov (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji) više puta mučili civilno stanovništvo i ubijali decu.

Ovu izjavu dao je šef nadzornog odeljenja Igor Krasnov u intervjuu za Komersant.

Krasnov je rekao da „Azov” koristi zabranjena sredstva i metode ratovanja. Šef Generalnog tužilaštva je napomenuo da su stručnjaci odeljenja „nedvosmisleno došli do zaključka o delovanju Azova kao nacionalističke formacije zasnovane na fašističkoj ideologiji i podržavanju ekstremističkih organizacija zabranjenih u Rusiji“.

„Prikupili smo dokaze o ekstremističkim i terorističkim zločinima koje su počinili članovi bataljona Azov, uključujući i činjenice o učešću plaćenika obučenih u njemu u neprijateljstvima, obezbeđivanju oružja i municije“, rekao je Igor Krasnov.

Prema njegovim rečima, tokom sudske sednice reč su dobili aktivisti za ljudska prava, novinari i javne ličnosti koji već dugi niz godina proučavaju delatnost Azova.

Eksperti su prezentovali video i audio materijale, gde su bili dostupni, uključujući iskaze svedoka, o mučenju i ubistvima civila, uključujući maloletnu decu, od strane ljudi „Azov”.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs