Naslovnica U FOKUSU FBI: Amerika vri od ruskih špijuna

FBI: Amerika vri od ruskih špijuna

Direktor američkog FBI Kristofer Rej izjavio je da je broj ruskih špijuna na teritoriji SAD „i dalje prevelik“ i pored napora da budu izbačeni, prenosi CNN.

„Tradicionalna pretnja od ruske kontrašpijunaže i dalje predstavlja veliku pretnju“, rekao je Rej tokom obraćanja u Muzeju špijunaže (Spy Museum) u Vašingtonu.

On je rekao da je „otisak ruske obaveštajne službe“, a pod tim, kako je objasnio, misli na obaveštajne zvaničnike, „još uvek prevelik u Sjedinjenim Državama“.

To je „nešto protiv čega se stalno susrećemo i pokušavamo da blokiramo, sprečimo i poremetimo na svaki mogući način“, rekao je direktor FBI.

SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente i naložile zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu, u okviru odgovora na navodno trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za koje su SAD optužile Moskvu.

Prošle godine, holandska obaveštajna agencija je identifikovala ruskog vojnog obaveštajca koji je studirao na prestižnoj američkoj školi za međunarodne studije Džons Hopkins, podseća CNN.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(Tanjug)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social