Evropska svemirska agencija upozorava: Misteriozni NLO će udariti u Zemlju 13. novembra

vhfdhsg483hf

Stručnjaci ne znaju zbog čega je neidentifikovani leteći objekat promenio kurs i krenuo ka Zemlji. Veruje se da je šupalj iznutra.

Misteriozni neidentifikovani objekat nazvan „WTF“ će se sudariti sa našom planetom idućeg meseca, navodi Evropska svemirska agencija (ESA).

Smatra se da će misteriozni metalni objekat pasti u Tihi okean na treći 13. petak u ovoj godini. Astronomi još nisu identifikovali objekat, ali neki smatraju da su u pitanju ostaci veće komponente rakete koja je lebdela u svemiru godinama.

Iako mnogi veruju da je objekat u stvari deo rakete, naučnici ipak nisu 100% sigurni.

NLO stručnjaci i lovci na NLO-e veruju da je u pitanju vanzemaljski posetilac, a naučnici ne žele da podrže ovu teoriju jer se plaše reakcije sveta. Naravno, i to je samo prosto nagađanje.

Srećom, objekat ne predstavlja direktnu pretnju po našu planetu pošto je širok jedva 2 metra, što znači da će sagoreti u atmosferi pri ulasku. Ako su procene tačne, WTF će pasti u Indijski okean oko 60 kilometara od Šri Lanke.

Bili Gej, nezavisni developer astronomskih softvera koji sarađuje sa NASA-inom laboratorijom, rekao je da je orbita objekta eliptična i da je NLO najverovatnije šupalj iznutra. Nije poznato kako je objekat dobio energiju da se zaputi na kurs na kom se nalazi naša planeta.

Prema izjavi Džonatana Mekdauela, astrofizičara u Harvard-Smitsonijan centru za astrofiziku u Kembridžu u Masačusetsu, biće još objekata poput ovog koji će se sudariti sa našom planetom i moramo da učinimo nešto da se odbranimo od njih, naročito ako budu veći.

Webtribune.rs