Naslovnica IZA OGLEDALA Evo zašto Srbi nikada neće pronaći Dražin grob: Titov drug ni na...

Evo zašto Srbi nikada neće pronaći Dražin grob: Titov drug ni na samrti nije priznao gde je sahranjen Čiča

draza-sa-mekdauelom-pranjani

[adsenseyu2]

Javni tužilac iz beogradskog procesa 1946. godine protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista odneo je tajnu Dražinog groba zauvek sa sobom.

Rehabilitacija četničkog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića ulazi u završnu fazu, a premanajavama sudskog veća Višeg suda u Beogradu presuda bi trebalo da se izrekne 14. maja 2015. godine. Telegraf.rs vam donosi priču o tome zašto još uvek Srbi ne znaju gde se nalazi grob Čiče!

Među skoro svim viđenijim Srbima dugo je vladalo mišljenje da je pored Tita i Krcuna jedini za grob Draže znao Miloš Minić, koji je bio javni tužilac na beogradskom procesu 1946. godine protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista.

[adsenseyu4]

Međutim sam Broz, kao ni Krcun nisu za svog života izneli u javnost najbolje čuvanu tajnu SFRJ, pa su sve oči bile uprte u Miloša Miniča, koji kako Telegraf.rs saznaje čak ni na samrti nije hteo da oda gde je sahranjen Draža.

Kako naš portal saznaje mitropolit Anfilohije je pred sam kraj života pokušao da umoli Minića da mu prizna gde je grob Dragoljuba Mihailovića, ali je ostao “praznih ruku”.

Tuzilac_Milos_Minic

Miloš Minić

Ušao sam u njegovu sobu, Miloš je ležao u samom njegovom pogledu bilo je jasno da me čeka težak posao. Kada sam pokušao da nametnem temu groba đenerala Draže, ustrelio me je pogledom i sve mi je bilo jasno. Ni na samrti nije želeo da izda ideale – rekao je Anfilohije svom prijatelju nakon posete Miniću.

Za grobom Dragoljuba Mihailovića traga se od pada komunizma u Srbiji, formirane su mnoge komisije, ali groba nema. Neke od lokacija koje su se često pominjale kada je u pitanju “večna kuća čiča Draže” su:

* Sajmište

* Ada Ciganlija

* Beli dvor

Miloš Minić (1914-2003) je bio jugoslovenski komunistički političar, učesnik narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Neposredno nakon rata bio je javni tužilac na beogradskom procesu 1946. protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista.

U periodu SFRJ je bio uticajan političar i vršilac najviših državnih funkcija. Bio je gradonačelnik Beograda, predsednik Srbije, premijer Srbije i ministar inostranih poslova Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu2]