EVO ŠTA JE STIGLO – KRIJU ŠOKANTNU PONUDU SRBIJI: Odreknite se Rusije, daćemo vam deo Kosova

vucic-aleksandar

Američke diplomate spremile su novu ucenu za Srbiju kojom ponovo od nas traže da zaratimo sa Rusijom i Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Amerikanci su poslali Beogradu nepristojnu ponudu koja doslovce glasi: Ako uvede sankcije Moskvi, Vašington će podržati plan da se centralnoj Srbiji pripoji sever Kosova.

Ova poruka je srpskim vlastima preneta nezvaničnim diplomatskim kanalima i njom je nedvosmisleno stavljeno do znanja da će Amerikanci izgurati podelu Kosova ukoliko se Srbija obaveže da prekine sve kontakte sa Moskvom , odustane od članstva u Evroazijskoj uniji, kao i da u doglednijoj budućnosti pristupi NATO paktu.

Naši odlično obavešteni diplomatski izvori objašnjavaju da su se Trampovi saradnici na ovaj korak namerno odlučili neposredno uoči sastanka predsednika Vučica sa Putinom u Pekingu, kao i uoči samita u Berlinu koju su inicirali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski lider Emanuel Makron.

-Beograd je diplomatskim kanalima dobio ponudu koja kaže da će Vašington podržati podelu Kosova, odnosno opciju da se sever Kosova pripoji centralnoj Srbiji ako se Beograd odrekne saradnje sa Rusijom. Od Srbije se očekuje i da se odrekne članstva u Evroazijskoj uniji, ali i da se obaveže da će se u budućnosti približiti NATO paktu.-

Da je Vašington ozbiljan u nameri da uceni Srbiju, potvrđuje i američki analitičar Edvard Džozef koji u Americi važi za stručnjaka bliskog Stejt departmentu.

-Potpisivanje sporazuma o slobodnnoj trgovačkoj zoni s Evroazijskom unijom i članstvo Srbije u toj organizaciji koju predvodi Rusija bio bi put bez izlaza za Srbiju. Nadam se da je predsednik Vučić svestan koliku bi štetu to izazvalo za Srbiju, koja je u odmaklom pregovaračkom procesu sa EU. To bi od Srbije napravilo ruski satelit u Evropi, a srpska deca bi bila znatno siromašnija nego danas- poručio je Džozef za Glas Amerike.-

Predsednik Srpskog spoljno-političkog kruga Milisav Paić ocenjuje da je Džozefova izjava na liniji nastojanja Zapada da Srbiju primora da bude disciplinovani sledbenik.

(espreso,mediji)