Naslovnica ŽIVOT Evo šta će se dogoditi ako jedete med i cimet svaki dan

Evo šta će se dogoditi ako jedete med i cimet svaki dan

[adsenseyu2]

cimet-i-med-napitak

[adsenseyu3]

Naučnici potvrđuju da je med vrlo efikasan u lečenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Možda zvuči neverovatno, ali mešavina meda i cimeta zaista leči skoro sve bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete da nabavite u svim većim radnjama.

Srčane bolesti
Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hleb umesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti srčani udar.

Artritis
U čaši vruće vode promešajte dve velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlečenju čak i hroničnog artritisa.

[adsenseyu1]

Infekcije žučne kese
U čaši mlake vode promešajte dve velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol
Promešajte dve velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 odsto u roku od dva sata.

Prehlada
Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

[adsenseyu4]

Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom izlečiće bol u želucu. Uzimajte to redovno da biste iskorenili čir na želucu.

Imuni sistem
Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Grip
Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Mršavljenje
Prokuvajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata pre doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će gojaznim osobama da smršaju.

Zadah iz usta
Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiraju usta toplom vodom, pomešanom s jednom kašičicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svežinu daha tokom celog dana.

(alternativa-za-vas.com)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]