Naslovnica ŽIVOT MAGIČNI RECEPT: Evo kako je skinula 5 kg u 3 dana

MAGIČNI RECEPT: Evo kako je skinula 5 kg u 3 dana

[adsenseyu2]

vgdkjb9jd

[adsenseyu3]

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima „magične“ moći. Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a čitateljka portala je ispričala: „Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tečnosti koja ja napustila moje telo. Osećam se super lagano. (Ramiza Terzimehić).

Ramizin recept je sasvim jednostavan.

[adsenseyu1]

U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih kašika iseckanog peršuna.

Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa naseckanim peršunom.

– Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali tečnost je ostajala u telu. Odlučila sam uvin čaj zameniti za peršunov, te tako došla do svojih rezultata – poverila nam je Ramiza.

Čaj od peršuna može se piti i topao i ohlađen.

Možete ga piti u bilo koje doba dana osim kasno uveče da ne bi po noći morali mokriti (Od ovog čaja često ćete ići u toalet).

[adsenseyu4]

Izlučivanje tečnosti iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije.

Za Peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati. Konzumiranje neka ne bude više od litar čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo da grickanje listića peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lek.

(aura.ba)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]